Възможни са наказателни обвинения за повече сътрудници на бившия президент

...
Възможни са наказателни обвинения за повече сътрудници на бившия президент
Коментари Харесай

Обвиняват и други приближени на Тръмп след Стив Банън

Възможни са наказателни обвинявания за повече сътрудници на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които отхвърлят да сътрудничат с комисията на Камарата на представителите, проверяваща офанзивата на Капитолия от 6 януари. За това предизвести върховен демократ в неделя, два дни след повдигането на обвиняването против някогашния консултант на Белия дом Стив Банън, съобщи " Гардиън ".

Адам Шиф, ръководител на комисията по разузнаването на Камарата на представителите и член на комисията, проверяваща смъртоносния протест в Капитолия, също сподели, че на някои очевидци може да бъде препоръчан имунитет в подмяна на свидетелски показания, с цел да се форсира следствието.
 Още 6 призовки за хора на Тръмп поради щурма от 6 януари
Още 6 призовки за хора на Тръмп поради щурма от 6 януари

Комисията проверява случилото се в Капитолия

Сред тях може да са някогашният шеф на кабинета Марк Медоус, който не се яви за показания пред определената комисия в петък, малко преди обвиняването против Банън да бъде оповестено.

" Сега, когато очевидците виждат, че в случай че не сътрудничат, в случай че не изпълнят законното си обвързване при призовка, че те също могат да бъдат преследвани, това ще има доста мощен фокусиращ резултат върху тяхното взимане на решения ", сподели Шиф. Още преди министерството на правораздаването да работи, то повлия на други очевидци, които нямаше да бъдат Стив Банън.

" Когато в последна сметка очевидците решат, както реши Медоус, че даже няма да си създадат труда да се появят, че имат толкоз огромно пренебрежение към закона, тогава това значително ни принуждава ръката и ще действаме бързо.

Шиф няма да бъде притеглен от това дали това значи, че комисията ще издаде закононарушение за пренебрежение към Медоус, който, за разлика от Банън, беше държавен чиновник на 6 януари. Но той сподели, че комисията ще вземе решение бързо и че желае да се увери, че имаме допустимо най-сериозния случай, който да представим на Министерството на правораздаването, а Министерството на правораздаването да показа пред огромното жури. Адвокатът на Медоус сподели, че клиентът му няма да се яви пред комисията, в случай че не бъде заставен да го направи от арбитър.
 Пелоси: Банън би трябвало да бъде съден за пренебрежение към управляващите
Пелоси: Банън би трябвало да бъде съден за пренебрежение към управляващите

След отхвърли да се отзове на призовката

Шиф призна, че някои очевидци, които той не е разпознал, биха могли да получат стеснен имунитет вместо наказателно препращане в подмяна на тяхното съдействие, като решенията би трябвало да се вземат за всеки обособен случай.

Припомняме, че по-рано Основната причина за обвиняването е отводът на Банън да се яви на чувания за нападението против Капитолия на 6 януари.

През октомври следената от демократите долна камара на законодателния орган на Съединени американски щати одобри резолюция за наказателно гонене на Банън за пренебрежение към Конгреса, откакто той отхвърли да извърши условието за чуване. Неспазването на условието на законодателя да участва на чуване се смята за пренебрежение към Конгреса в Съединените щати и може да бъде преследвано като закононарушение. Решението дали да се заведе дело против някогашния помощник на Тръмп обаче може да бъде взето единствено от министерството на правораздаването.

Едно от обвиняванията е пренебрежение към Конгреса заради обстоятелството, че самият Банън не се яви на чуването, а второто се дължи на обстоятелството, че той не е показал изисканите от него документи. Отбелязва се, че за всяко от обвиняванията Банън може да получи от 30 дни до една година затвор, както и санкция от 100 до 1000 $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР