Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти

...
Възможни са и гръмотевични бури да се образуват на 5-ти
Коментари Харесай

От този ден гръмотевични бури с дъжд бухат в България

Възможни са и гръмотевични стихии да се образуват на 5-ти март

Силен средиземноморски циклон ще дефинира облачното и дъждовно време на целия Балкански полуостров на 4-ти и 5-ти март, сочат новите данни, оценени от .

Точното систематизиране на преваляванията зависи и от траекторията на циклоните, само че към този миг (дата на прогнозата: 01.03) - обилни превалявания от дъжд се чакат над Югозападна и Централна България. Възможни са и гръмотевични стихии да се образуват на 5-ти март, над Южна и Югоизточна България.

През деня на 5-ти март вятърът в Дунавската низина още веднъж ще се ориентира от северозапад, до краткотрайно мощен, и с него ще прониква по-студен въздух, а с понижението на температурите до вечерта по високите западни полета дъждът ще се примесва със сняг, само че не се чака основни превалявания от сняг.

Влошаване на времето над южната ни съседка ще настъпи още в понеделник (04.03). Очакваме гръмотевични стихии по крайбрежната линия на Адриатическо и Йонийско море, полуостров Пелопонес, както и над Албания. Валежите ще са съпроводени от гръмотевични стихии. Валежите до вечерта ще обзет съвсем целия полуостров, а през нощта против 5-ти март и нашата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР