Възложено е на Агенция Пътна инфраструктура да започне подготовка на

...
Възложено е на Агенция Пътна инфраструктура да започне подготовка на
Коментари Харесай

Шишков: Възложено е на АПИ да подготви конкурси само за зимно почистване

" Възложено е на Агенция " Пътна инфраструктура " да стартира подготовка на състезания единствено за зимно разчистване ", съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков при показване на екипа си и целите на ведомството. Той добави, че това към този момент е осъществено и те могат да се открият в уеб страницата на АПИ.

Шишков сподели, че бившето управление на организацията е пробвало да остави страната в некадърност да обезпечи зимното разчистване, с цел да бъдат удължени договорите за настоящите поправки, които към този момент един път са били удължени.

Проектирането и възлагането на главните поправки на пътищата е измежду главните цели на Министерство на регионалното развитие, уточни служебният министър.

Приоритет е Интерконекторната връзка България-Гърция. Министерството е почнало да работи с цялостни сили по казуса още от първия ден, напомни Шишков.

Не би трябвало да се подценява и ВиК бранша, който стартира да има от ден на ден проблеми. Ще се работи и по техническите правила, правила и надзор върху устройството на територията, където министърът е отчел закъснение. Днес, 19 август, поради проблемите с водата в Община Свищов служебният министър ще има среща с регионалния шеф на Велико Търново.

В последните дни ведомството е инспектирало Автомагистрала " Хемус ". От инспекцията на строителството на 1-ви и 2-ри лот на автомагистралата е станало ясно, че по нея не се строи от последните 6-7 месеца. При друга инспекция - на Автомагистрала " Струма " - е било открито проблематичното свлачище преди тунел " Железница ". Към днешната има направен единствено абстрактен план. Тунелът най-вероятно ще бъде подготвен след месец-месец и половина, като ще се търси метод да се пусне придвижването при свлачището най-малко в едната лента.

Проверени са ремонтите и на тунелите " Витиня " и " Ечемишка ". " За огромните инфраструктурни обекти мога да кажа, че сме намерили мрачевина в тунела ", пошегува се Иван Шишков. Според него виновни са и от управлението на държавното сдружение " Автомагистрали ". Затова ще се желае коментар от тях.

Заради неравностите по пътя в сектора Зимница - Стара Загора, е допустимо там да се ограниичи скоростта, добави още служебният министър.

.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР