„Възхитен съм от уменията и способностите, които випускниците от специализация

...
„Възхитен съм от уменията и способностите, които випускниците от специализация
Коментари Харесай

Министър Каракачанов изгледа демонстративните стрелби на курсанти от НВУ

„ Възхитен съм от уменията и качествата, които випускниците от специализация „ Полева артилерия “ показаха през днешния ден по време на своя на практика държавен изпит. С професионалното осъществяване на поставените задания те потвърдиха високото равнище на българското висше военно обучение “.

Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността през днешния ден, 2 юни, след демонстративните стрелби на курсантите на Националния боен университет от факултет „ Артилерия Противовъздушна отбрана и КИС “ в гр. Шумен. „ Випускът, който приключва, освен устоя държавния изпит, само че и сподели, че е доста добре квалифициран. Разчетите демонстрираха забележително майсторство в артилерийската пукотевица, за което мога единствено да ги поздравя – тях и техните преподаватели “, съобщи министър Каракачанов.

Днес на образователен полигон „ Марково “ министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и началникът на Националния боен университет полковник Иван Маламов следиха демонстративните стрелби със стрелково оръжие, противотанкови средства и разнообразни типове системи на полевата и зенитната артилерия. Те бяха изпълнени от курсантите от факултет „ Артилерия Противовъздушна отбрана и КИС “, както и от военнослужещи от военни формирования 34 200 и 54 060. Ръководител на стрелбите беше началникът на катедра „ Артилерия” полковник доцент доктор инж. Станчо Станчев.



Випускниците на факултета от специализация „ Полева артилерия “ демонстрираха своите професионални качества и умения на практическия държавен изпит по „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище - Полева артилерия”. Те извършиха задания от закрити и открити позиции с четири разнотипни системи: тежка противотанкова гранатохвъргачка СПГ-9, 122 мм гаубица 2С-1 „ Гвоздика “, 152 мм оръдие-гаубица Д-20 и 122 мм реактивна система за залпов огън БМ-21 „ Град “. При осъществяването на дилемите по засичане на цел и поправяне на огъня на 122 самоходно артилерийско формирование випускниците използваха отдалечено управляема летателна система вид дрон. Демонстративните стрелби на випускниците от специализация „ Полева артилерия “ приключиха със пукотевица от открита огнева позиция с полуправо мерене със 122 мм реактивна система за залпов огън БМ-21 „ Град”.



„ Удовлетворен съм от показаните резултати от випускниците от факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “. Старанието им е впечатляващо, както и показаните умения “, разяснява и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов след следените демонстративни стрелби и практическия държавен изпит на курсантите-випускници. Той насочи благопожелание повече претенденти да постъпят във факултета на Националния боен университет, който основава гръбнака на Сухопътните войски на Българската войска. „ Надявам се в идващите години да създадем тази компетентност по-атрактивна с внедряването на нови технологии и на системи, които да създадат стрелбата на артилерията, съответна на 21-ви век “, съобщи началникът на защитата.

Каракачанов с фото предизвикателство

По-рано през днешния ден министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов уважиха паметта на войните, починали за свободата и независимостта на България и сервираха цветя пред паметника на починалите шуменци в града, оповестиха от пресцентъра на МО. Пред публицисти министър Каракачанов съобщи, че напъните на управлението на Министерството на защитата са ориентирани към създаване и развиване на съвременна, мощна и боеспособна Българска войска, в която служат стимулирани хора, добре заплатени, с естествени обществени условия на живот и на работа.

Той разяснява и своята самодейност на 2 юни в изискванията на противоепидемични ограничения българските жители да почетат паметта на починалите за Освобождението на България като положат цветя пред паметниците на героите във всяко обитаемо място. „ Трябва да помним нашата история. На този ден ние почитаме подвига на Христо Ботев и неговата чета и на всички тези българи, които са отдали живота си за освобождението на България, с помощта на които има българска страна “, съобщи министър Каракачанов. Той напомни, че политиката на Министерството на защитата е да основава нови, да възвръща и поддържа военните монументи и военните гробища освен на територията на България, само че и в чужбина, тъй като това е паметта на българската нация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР