Въздушният трафик на летището в Женева беше спрян рано в

...
Въздушният трафик на летището в Женева беше спрян рано в
Коментари Харесай

Отменени полети на летището в Женева, поради стачка на персонала

Въздушният трафик на летището в Женева беше спрян рано в петък , като десетки идващи и заминаващи полети бяха анулирани заради стачка на публичния личен състав.

Около стотина чиновници стояха пред зоната за тръгване на летището, с цел да стачкуват против политиката за заплати, утвърдена от борда на шефовете на летището, която постанова з амразяване на нарастванията на заплатите.

Стачката докара до прекъсване на въздушния трафик на летището, център за дипломати и публични лица, пътуващи до Организация на обединените нации, сред 6 сутринта и 10 сутринта локално време в петък.

Синдикатът на публичните услуги, който отхвърли предлагането на управлението на летището, гласоподава да продължи стачката до края на петък и да се върне на пикетите в събота.

" Разбира се, че е тъпо, само че ние молим пасажерите да насочат гнева си към управлението на летището, което е отговорно за тази неразбория ", сподели Джамшид Пуранпир, синдикален секретар на Синдиката на публичните услуги.

Пиер Бернхайм, президент на летище Женева, сподели, че стачката е неоправдана.

" Тъжно ми е, тъй като взимат за заложници пасажери, които може би са спестявали пари дълго време ", сподели той, описвайки заплащането и изискванията на работа на летището като отлични.

Закъсненията станаха забележими към 9:30 сутринта, когато пасажерите образуваха огромни опашки, с цел да се чекират и да преминат през инспекции за сигурност. Сред стачкуващите служащи има защита и незабавна помощ.

" Разбирам, че пазят покупателната си дарба, само че можеха да изберат различен ден ", сподели Жил Сегре, гражданин на френския град Анси, който трябваше да лети за Амстердам.

Кент Нормарк, датски бегач, трябваше да лети за Дания за съревнование на 1500 метра в събота.

" Наистина се надявам да се върна в Копенхаген ", сподели той.

Утре има полет от София за Жанева. Бългърски пасажери могат да създадат информация в авикомпанията.
 Хиляди румънски учители стачкуват за по-високи заплати
Хиляди румънски учители стачкуват за по-високи заплати

Трета седмица на стачката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР