Въздушни удари са нанесени на няколко места в околностите на

...
Въздушни удари са нанесени на няколко места в околностите на
Коментари Харесай

Израел удари складове на Хизбула край Алепо

Въздушни удари са нанесени на няколко места в покрайнините на Алепо в Северна Сирия, оповестяват сирийски медии.

Предполага се, че при нападението на Израелските сили за защита (IDF) в сирийската провинция Алепо са починали " минимум 36 сирийски бойци ". Това разкри Сирийският център за наблюдаване на човешките права в обява в X.

Според основаната във Англия неправителствена организация израелският обстрел на ракетни хранилища на ливанската войнствена формация " Хизбула " в южното предградие на Алепо Джибрин, покрай интернационалното летище в Алепо, е довел до минимум 36 сирийски жертви, а десетки други са ранени .

Сирийското министерство на защитата заяви за въздушен удар в югоизточната част на провинция Алепо.

Нападението е било ориентирано против няколко обитаеми места в провинция Алепо в Северна Сирия.

Според известия в сирийските медии офанзивата е поразила ракетни хранилища на групировката " Хизбула " в южното предградие на Алепо Джибрин, покрай интернационалното летище в Алепо.

Отбелязва се, че въздушните удари по няколко региона в покрайнините на Алепо са били осъществени " в композиция " с нахлуване с безпилотен аероплан против цивилни жители , което сирийското министерство на защитата дефинира като осъществено от " терористични организации " от град Идлиб.

" Агресията докара до гибелта и раняването на редица цивилни жители и бойци и аргументи материални вреди на социална и частна благосъстоятелност ", се споделя в изказване на сирийската войска.

Сирийските медии обявиха, че " зад въздушните удари стоят Израелските сили за защита ".

Израелски публични лица не направиха изказване по отношение на ударите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР