Въздухът в София отново е силно замърсен с фини прахови

...
Въздухът в София отново е силно замърсен с фини прахови
Коментари Харесай

За пореден ден София диша мръсен въздух

Въздухът в София още веднъж е мощно нечист с фини прахови частици, а запрашаването се записва даже от " формалните " мониторингови станции на Столичната община. Обикновено те дават по-поносими стойности на ФПЧ10 от тези на гражданските организации, само че в ден като днешния явно това не е допустимо. От началото на денонощието всичките пет измервателя в София на Изпълнителната организация по околната среда и водите регистрират по-високи правила на ФПЧ10 от разрешените 50 мкг/м3. Данните недвусмислено потвърждават несъстоятелността на честите уверения на столичната администрация, че София извършва огромна стратегия за справяне със смога и че тази стратегия дава забележими резултати. 
Най-мръсен е въздухът в региона на " Надежда ", където превишението е близо три пъти над допустимото. Близо до тези стойности са и индикаторите на станцията в " Павлово ". Двукратно е превишението на ФПЧ10 в " Хиподрума ", а съвсем двукратно е в " Младост " и " Дружба ". Единствената станция, която през последните часове не регистрира нарастване на праховите частици, е тази на " Копитото " на Витоша. 
Измервателите на гражданската организация https://airsofia.info/ регистрират даже още по-стряскащи стойности. Според тяхната карта в региони като " Факултета " и " Хаджи Димитър " замърсяването е 10 пъти над нормите.     
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР