Въз основа на данните от пет ключови германски провинции в

...
Въз основа на данните от пет ключови германски провинции в
Коментари Харесай

Първи светли лъчи за Германия, Лондон облекчава финансовите правила

Въз основа на данните от пет основни немски провинции в четвъртък немската инфлация евентуално ще намалее доста през септември, което може да се окаже началото на края на високата инфлация, която притиска най-голямата европейска стопанска система, оповестява Reuters.

Инфлацията във всичките пет провинции - Бавария, Баден-Вюртемберг, Бранденбург, Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, се намалява с най-малко един процентен пункт, като максимален спад отбелязва Баден-Вюртемберг - до 5,1% през септември от 7,0% през предходния месец.

Инфлацията в обособените провинции през септември варира от 4,1% в Бавария (спад от 5,9% предходния месец) до 5,6% в Бранденбург (спад от 7,1%).

Данните поддържат спада на инфлацията в еврозоната през септември до 4,5% от 5,2% предходния месец, който се предвижда от анализатори, интервюирани от Reuters.

Те предвиждат, че националната инфлация в Германия през септември ще спадне внезапно - до 4,5% от 6,4% през предишния месец.

Ценовият напън в най-голямата стопанска система в Европа отслабна спрямо предходната година, когато енергийната рецесия, провокирана от войната в Украйна, увеличи инфлацията до десетилетния връх от 11,6% през октомври. Въпреки това тя остава доста над целевото ниво от 2% на Европейската централна банка, а базисната инфлация, изключваща волатилните цени на храните и силата, също остава висока.

Лондонстимулира вложенията с облекчение на финансовите правила

В същото време Англия показва проекти за облекчение на основни банкови и застрахователни правила в следващ опит да подтиква жизненоважния си финансов бранш след излизането на страната от Европейския съюз, разкрива осведомителната организация и прибавя:

„ Брекзит откъсна английската финансова промишленост, която обезпечава към 12% от икономическото произвеждане на Обединеното кралство, от огромна част от Европейски Съюз и представители на бранша желаят държавното управление да форсира промените, с цел да му помогне да остане конкурентоспособен в международен мащаб “.

Проектозакон предлага да се усили прагът, при който се ползва така наречен отделяне на банките, от 25 милиарда паунда на 35 милиарда паунда.

Англия вкара правилото за отделяне през януари 2019 година след скъпоструващото избавяне на банките от данъкоплатците по време на международната финансова рецесия от 2008 година То има за цел да подсигурява, че депозитите са в сигурност, даже в случай че по-рисковите действия в региона на капиталовото банкиране изгубят стойност. Това води до спомагателни разноски за финансовите институции.

Министърът на финансовите услуги на Обединеното кралство Андрю Грифит декларира, че плануваните промени ще създадат правилото по-адаптивно и ще понижат риска от непредвидени последствия.

" Това ще усъвършенства резултатите за банките и техните клиенти, ще ускори конкуренцията и ще усъвършенства конкурентоспособността на банковия бранш в Обединеното кралство ", споделя Грифит, като прибавя, че измененията ще подтикват и кредитирането на по-малките компании.

Правителството има намерение да показа вторичното законодателство - закон, основан от министрите според пълномощия, предоставени от акт на Народното събрание, за използване на промените при започване на 2024 година, като измененията ще влязат в действие незабавно откакто бъдат признати от Народното събрание.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР