Вавстрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди

...
Вавстрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди
Коментари Харесай

Големи протести срещу COVID мерките в Европа

Вавстрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди стачкуващи се включиха в митинги против противоепидемичните ограничения. На площад Хенделсплац във Виена се събраха 15 000 души. После те потеглиха оттова на поход из центъра на града, в който в последна сметка се включиха към 44 000 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 1400 служители на реда се грижеха за реда, добавя Ройтерс. Трима души бяха задържани поради потребление на пиратки и не съблюдаване на наредбите за носене на маски. Журналисти, отразяващи проявата, бяха нападнати със снежни топки и части лед, като един кореспондент пострада.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл прикани участниците в митинга във Виена да се опълчват на наложителната имунизация, планувана в Австрия от февруари. Той съобщи, че тази мярка, както и безсрочния локдаун за неимунизираните е офанзива против човечеството, а държавното управление работи садистично.

В последните седмици имаше огромни демонстрации във Виена против антикоронавирусната политика на управляващите. Всеки един от митингите притегли над 40 000 стачкуващи.

Няколкостотин души се събраха на митинг и в Люксембург против противоепидемичните ограничения. В даден миг се стигна до напрежение и силите на реда използваха водно оръдие против група, която се опитваше да преодолее заграждения, блокиращи достъпа до центъра на града. Около 10 души бяха задържани.

На 4 декември при сходен митинг стачкуващите нахлуха на коледен базар и замеряха с яйца къщата на премиера Ксавие Бетел, настоявайки за оставката му.

Между 1000 и 1500 души стачкуваха против настоящия зелен документ в Каталуния. Протестът се организира в центъра на Барселона.

Протестиращите носеха транспарант, на който пишеше "Зелен документ е равно на тоталитарна страна ", както и плакати, на които пишеше: "Не на нацисткия паспорт ". На един от плакатите Кю Ар кодът на зеления документ бе сравнен с пречупения кръст на нацистите. Множеството скандираше: "Това не е пандемия, това е тирания ". Това е втори сходен митинг в Барселона.

Хиляди участваха в митинги против коронавирусните рестрикции в редица немски градове, съобщи ДПА. Около 10 000 излязоха на протестно шествие в Хамбург. Около 500 души стачкуваха в град Стендал в провинция Саксония-Анхалт, а над 700 в Шверинг. 2000 души имаше на митинга в Нюмаркт, а единствено 100 в Мюнхен. В Берлин протестиращи минаха по улиците с колите си, надувайки клаксони. Подобни митинги имаше и през вчерашния ден вечерта на разнообразни места в Германия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР