Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско

...
Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарско
Коментари Харесай

Въвеждат се цени за ползване на корабно място на Рибарското пристанище

 Въвеждат се цени за прилагане на корабно място на Рибарско пристанище – Варна. Те са включени в Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги, чието изменение и допълнение беше утвърдено от Правната комисия към Общинския съвет.

Годишната такса за корабно място ще бъде сред 350 и 8800 лева според от дължината на плавателния съд. Най-ниската цена ще заплащат риболовни кораби и лодки с дължина до 8 метра, а най-високата – плавателни съдове над 40 метра.

С въвеждането на цени за прилагане на Рибарското пристанище ще се реализиран няколко съществени цели. Сред тях са: запазване на околната среда, стабилно развиване на риболовната активност, опазване на занаята риболовство и поминъка на риболовците в района. Други цели са възстановяване на сигурността и изискванията на труд и усилване на капацитета за развиване на туризма.

Очаква се от смяната в наредбата да завоюват всички – както ползвателите и посетителите, по този начин и общинският бюджет. Колкото по-приятно място е пристанището, толкоз повече хора ще желаят да отидат там: едни за лов на риба, а други – за разходки и отдих.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР