Въвеждат превантивни мерки срещу пика на грип А и В

...
Въвеждат превантивни мерки срещу пика на грип А и В
Коментари Харесай

Четири случая на грип в Бургас, градът въвежда превантивни мерки

Въвеждат превантивни ограничения против пика на грип А и В в Бургас от средата на януари. Вече са открити четирима инфектирани, обявиха за bTV от здравната ревизия.

„ Има доста забавно събитие в биологията, което не сме следили до момента “, уточни още тя

От 4 януари учебните заведения, яслите и детските градини ще работят със засилен филтър. На влизане децата ще бъдат преглеждани за признаци, а в менюто им ще бъдат включени повече плодове и зеленчуци.

Препоръчва се по-често проветряване на пространствата, постоянно разчистване и стерилизация, по-често миене на ръцете с топла вода и сапун, както и слагане на дезинфектанти на публични места.

Тази година общопрактикуващите лекари виждат по-голям интерес

Ето цялостния лист с ограниченията:

Използване на безконтактни термометри за премерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини. При констатиране на посочените признаци незабавно да се търси подпомагане на медицински личен състав, като не се позволява самолечение;Често и дълготрайно (над 30 сек.) измиване с топла вода и сапун (при влизане, преди храна, след излизане) на ръцете на децата в яслите и детските градини;Използване на антивирусни дезинфектанти на спиртна основа за ръце от личния състав в детските ясли, детските градини, от преподавателите и учениците в училищата;Редовно разчистване и стерилизация на играчките в яслите и детските градини;Да се предизвестяват децата да не допират с ръце очите, носа и устата си;Често, интензивно, малко проветряване на въздуха в затворените пространства - в детски ясли, детски градини и в училищата;Поставяне на дезинфектанти за ръце в обществени служби, касови салони, заведения и места, в които се събират групи хора;Отправяне на рекомендация за слагане на дезинфектанти за ръце в огромните търговски вериги, молове, при всеобщи културни и спортни мероприятия и други места, където има скупчване на доста хора;Редовно проветряване и стерилизация на повърхностите в затворените пространства, на транспортните средства от градския и междуселищен публичен превоз, на пенсионерските клубове. Поставяне в тях на дезинфектанти за ръце;В учебните заведения в часа на класния началник – информиране на учениците какво съставляват грипните болести, по какъв начин се лекуват и по какъв начин да се предпазим от тях;При демонстрация на признаци се предлага носенето на защитни маски на обществени места и в публичния превоз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР