Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече

...
Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече
Коментари Харесай

BG-ALERT: При какви ситуации ще получаваме съобщения на телефона си?

Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече е ясно при какви обстановки ще идват известия на телефоните ни.

Първо в средата на ноември, а по-късно и на националния тест в края на месеца. Емил Николов споделя, че и двата пъти телефонът му блокира от известията за заплаха.

„ Не мога да ги преброя, общо взето безусловно на всяка секунда идва по едно известие, в случай че някой желае, може да си поиграе да счита, само че на секунда известие са доста “, изяснява Емил Николов.

Сметката демонстрира към 1500 известия за 25 минути. „ По принцип не би трябвало да се случват такива неща. Системата и технологията са стандартизирани, създадени са по метод, по който едно известие, получено един път на устройството, има неповторим номер, който се записва Устройството разпознава, че това е същото известие по въпросния неповторим номер и то не се пресъздава още веднъж на уред “, изясни контрольор Георги Лукарев от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на 8 януари тази година.

Дали при действителна заплаха нашият воин ще бъде засипан от стотици известия за трети път, не е ясно. Ясно е обаче, че част от хората няма изобщо да получат вести. „ Системата няма по какъв начин да предизвестява за идни трусове. Може да е земетресение, може да е наводняване с инструкции къде да се подслонят, дали да се изтеглят, дали да си останат у дома, дали да излязат навън, дали на закрито “, споделя още Лукарев.

Съобщения ще идват както в цяла България, по този начин и в съответни дребни или по-големи зони.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР