Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече

...
Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече
Коментари Харесай

Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права

Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече е ясно при какви обстановки ще идват известия на телефоните ни.

Първо в средата на ноември, а по-късно и на националния тест в края на месеца. Емил Николов споделя, че и двата пъти телефонът му блокира от известията за заплаха.

„ Не мога да ги преброя, общо взето безусловно на всяка секунда идва по едно известие. Ако някой желае, може да си поиграе да счита, само че на секунда по едно известие е доста “, изяснява Емил Николов за Бтв. 

Сметката демонстрира към 1500 известия за 25 минути.

„ По принцип не би трябвало да се случват такива неща. Системата и технологията са стандартизирани, създадени са по метод, по който едно известие, получено един път на устройството, има неповторим номер, който се записва Устройството разпознава, че това е същото известие по въпросния неповторим номер и то не се пресъздава още веднъж на уред “, изясни контрольор Георги Лукарев от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на 8 януари тази година.

„ Основно при IOS операционната система, в случай че не е обновена до минимална версия 16.5 или 16.6, както и в случай че е по-стара операционната система, устройството няма да получи това известие. В момента може би 70-80% от този тип устройства с тази операционна система са обновени “, твърди Георги Лукарев.

Старите разновидности на андроид – преди версия 11, ще получават настояща информация, само че с неверно заглавие – да вземем за пример известие от президента. А известията за всички клиенти ще са за обстановки като липсващ човек, заплаха от наводнения, както и по какъв начин да се предпазим след настъпило злополучие.

„ Системата няма по какъв начин да предизвестява за идни трусове. Може да е земетресение, може да е наводняване с инструкции къде да се подслонят, дали да се изтеглят, дали да си останат у дома, дали да излязат навън, дали на закрито “, споделя още Лукарев.

Съобщения ще идват както в цяла България, по този начин и в съответни дребни или по-големи зони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР