Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече

...
Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права. Вече
Коментари Харесай

Системата BG-ALERT: При какви ситуации ще получаваме съобщения на телефона си?

Въвеждането на BG-ALERT у нас е на финалната права . Вече е ясно при какви обстановки ще идват известия на телефоните ни.

Първо в средата на ноември, а по-късно и на националния тест в края на месеца. Емил Николов споделя, че и двата пъти телефонът му блокира от известията за заплаха.

Между 12 ч. и 12:30 ч. клиенти на всички мобилни оператори ще получат известие със звуков сигнал

„ Не мога да ги преброя, общо взето безусловно на всяка секунда идва по едно известие, в случай че някой желае, може да си поиграе да счита, само че на секунда известие са доста “, изяснява Емил Николов.

Сметката демонстрира към 1500 известия за 25 минути.

Съобщението идва еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация

„ По принцип не би трябвало да се случват такива неща. Системата и технологията са стандартизирани, създадени са по метод, по който едно известие, получено един път на устройството, има неповторим номер, който се записва Устройството разпознава, че това е същото известие по въпросния неповторим номер и то не се пресъздава още веднъж на уред “, изясни контрольор Георги Лукарев от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на 8 януари тази година.

Дали при действителна заплаха нашият воин ще бъде засипан от стотици известия за трети път, не е ясно. Ясно е обаче, че част от хората няма изобщо да получат вести.

От 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие с текст на български и британски език

„ Основно при IOS операционната система, в случай че не е обновена до минимална версия 16.5 или 16.6, както и в случай че е по-стара операционната система, устройството няма да получи това известие. В момента може би 70-80% от този тип устройства с тази операционна система са обновени “, твърди Георги Лукарев.

Старите разновидности на андроид – преди версия 11, ще получават настояща информация, само че с неверно заглавие –например известие от президента. А известията за всички клиенти ще са за обстановки като липсващ човек, заплаха от наводнения, както и по какъв начин да се предпазим след настъпило злополучие.

От 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие с текст на български и британски език

„ Системата няма по какъв начин да предизвестява за идни трусове. Може да е земетресение, може да е наводняване с инструкции къде да се подслонят, дали да се изтеглят, дали да си останат у дома, дали да излязат навън, дали на закрито “, споделя още Лукарев.

Съобщения ще идват както в цяла България, по този начин и в съответни дребни или по-големи зони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР