Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до

...
Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до
Коментари Харесай

СГС не даде Бербатов да бъде вписан като президент на БФС

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, с цел да бъдат вписани решенията от извършения от тях конгрес на БФС на 18 март, в това число записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията. Още през днешния ден от БФС са обжалвали посредством члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от Софийски градски съд са приели жалбата, защото сега тече правосъдно произвеждане по отношение на конгреса на 18 март.

" Налице е висящо преюдициално исково произвеждане по предявени искове за анулация на всички решения на извършено Общо заседание на сдружението на 18.03.2022, в това число тези, обуславящи вписването на смяната в декларираните условия (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган) ", се споделя в решението на съда.

Това значи, че най-малко в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководено от президента и Изпълкома, определени на конгреса през 2018 година, макар че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, защото и двата следващи конгреса - на 12 октомври 2021 и 18 март 2022, са обект на правосъдни разногласия.

Днешното определение на Софийски градски съд може да се апелира пред Софийска апелативен съд в едноседмичен период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР