Във вторник цените на петрола продължават да се покачват след

...
Във вторник цените на петрола продължават да се покачват след
Коментари Харесай

Цената на петрола подскочи над $62 за барел

Във вторник цените на петрола не престават да се повишават след скока им в понеделник поради положителни сигнали за напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Днес сутринта януарските фючърси за сорта Brent се търгуват на лондонската борса ICE Futures по $62,30 за барел, което е с $0,17 над равнището от закриването на сесията в понеделник. Вчера цената на тези договори се подвигна с $0,44 (0,71%), до $62,13 за барел.

Декемврийските фючърси за американския пример WTI в това време на нюйоркската стокова борса (NYMEX) нарастват с $0,09 - до $56,63 за барел. В понеделник котировките се повишиха с $0,34, до $56,54 за барел.

Вчера в медиите се появи информация, че Вашингтон позволява анулация на мита за импорт на китайски артикули на сума над 112 милиарда $. В подмяна на това Съединени американски щати чака от Пекин спомагателни ограничения по отбрана на интелектуалната благосъстоятелност закупуване на американска селскостопанска продукция.

По данни на Bloomberg, Китай прави оценка евентуалните места за среща на президентите на двете страни. В последната неделя комерсиалният министър на Съединени американски щати - Уилбър Рос съобщи, че срещата на Доналд Тръмп и Си Дзинпин за сключване на съглашението може да се организира в Айова, на Хаваите или в Аляска.

В центъра на трейдърското внимание също по този начин са новините към IPO - то на саудитския държавен петролен колос Saudi Aramco. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР