Във вторник Тръмп отправи от трибуната на ООН такава заплаха

...
Във вторник Тръмп отправи от трибуната на ООН такава заплаха
Коментари Харесай

Меркел срещу ”пълното унищожение” на Северна Корея

Във вторник Тръмп насочи от трибуната на Организация на обединените нации такава опасност към КНДР, ако тя заплаши Съединени американски щати или техни съдружници.

"Не поддържам такава опасност. Смятаме каквото и да било военно решение за изцяло неуместно и акцентираме на дипломатическите старания. За мен това са глобите и тяхното осъществяване. Всичко друго във връзка с КНДР считам за неправилно ", сподели Меркел в изявление за Дойче веле, представено от Българска телеграфна агенция.

Тя съобщи, че е изразила мнението си пред Тръмп в телефонен диалог преди речта му в Организация на обединените нации.

Меркел акцентира, че Германия е подготвена да даде своя принос в уреждането на рецесията със Северна Корея. "Макар и в пространствено отношение този спор да е надалеч от Германия, той визира и нас. Затова аз и външният министър сме подготвени да поемем отговорността си по този въпрос ", съобщи тя.

Ангела Меркел даде като образец за интернационално съдействие нуклеарното съглашение с Иран и акцентира, че го поддържа.

"Това продължи доста години, само че в последна сметка докара до ограничението на опциите на Иран да сътвори нуклеарно оръжие. Трябва да се движим по този път или по някой сходен, несъмнено дружно със Съединени американски щати, Русия и Китай в тази ситуация на Северна Корея ", сподели тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР