Във вторник сутринта израелски служител говори с репортери за хуманитарната

...
Във вторник сутринта израелски служител говори с репортери за хуманитарната
Коментари Харесай

Израел твърди, че няма хуманитарна криза в Газа, но дали е така?

Във вторник сутринта израелски чиновник приказва с кореспонденти за филантропичната обстановка в Газа. Полковник Елад Горен, представител на Координатора на държавните действия в палестинските територии (Cogat), сподели, че няма филантропична рецесия в Газа , цитира думите му Би Би Си.

" Мога ясно да кажа, че не сме даже покрай минималните равнища, които би трябвало да осигурим според интернационалното право ", сподели той.

Що се отнася до храната, той сподели, че в Газа има доставки " за няколко седмици напред " .

Запасите от вода не са достигнали предвоенните равнища, само че са задоволителни за облекчаване на филантропичните потребности, сподели Горен. Израел доставя вода през две линии, осигуряващи 28 милиона литра дневно.

" 28 милиона литра за население от 1,6 милиона души е повече от задоволително ", сподели той, имайки поради настоящето население на южната част на Ивицата Газа.

Горен сподели, че медицинските доставки остават задоволителни и означи, че " всички съществени уреди ", в това число лечебни заведения, към момента имат достъп до електричество, в това число посредством слънчеви панели.

На въпрос на Би Би Си той отговори, че единствено Ал-Маваси, област на релативно открита околност на запад от Хан Юнис, може да се смята за в действителност безвредна.

Ал Маваси е мястото, където Израел предизвиква цивилните да търсят филантропична помощ. С други думи, на никое място другаде на юг не е безвредно.

" Където и да е " Хамас ", ние ще го нападаме ", сподели полковник Горен. " Това е нашата позиция. "

Израелските уверения, че няма филантропична рецесия в Газа, ще наподобяват неоправдани за тези, които следят ежедневните премеждия на жителите на линията, която е под непрекъснати израелски офанзиви повече от месец, обаче разяснява Би Би Си.

Организация на обединените нации споделя, че към този момент няма никаква информация за протичащото се в град Газа и близките покрайнини .

Помощ не е дошла в северната част на Газа от началото на рецесията. Организация на обединените нации предизвестява, че няма информация за потребностите и ситуацията на към 300 000 до 400 000 цивилни, за които се счита, че са там.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи в последната си актуализация на обстановката, че помощта, идваща в анклава, е " капка в морето спрямо непосредствените потребности на повече от 2 милиона души, хванати в капан в Газа " .

Резюмето също по този начин показва, че:

От 7 октомври 1,5 милиона поданици на линията Газа са напуснали домовете си;

Телата на починалите започнаха да се разлагат под руините на здания и това поражда опасения от позиция на " филантропичната и екологична " ситуация;

От началото на войната доставките на гориво за Газа са прекратени, което визира работата на лечебни заведения, пекарни, водни помпи и структури на UNRWA.
 Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа
Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа

Той чака държавните управления в Европа да извърнат тил ма Израел и " търкания " зад Океана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР