Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще

...
Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще
Коментари Харесай

Булгаргаз внася предложение газът да поевтинее с поне 12-13% |

„ Във вторник ще внесем заявление в КЕВР, в което ще предвиждаме понижение на цената на природния газ. Тази цена ще е с най-малко минус 12-13 % ”. Това съобщи пред Нова телевизия изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

„ Изпратихме писмо до Министерски съвет и до Министерство на енергетиката на 31 декември, в което упоменахме каква се чака да бъде цената на газа за февруари и март и каква ще е ликвидната дупка, която ще се появи вследствие на мораториума. Така че – ние предизвестяваме напълно в точния момент ”, акцентира той.

По думите му „ Булгаргаз ” прави всичко допустимо, с цел да може българският консуматор да има допустимо най-ниската цена на газа.

„ Нека обаче не забравяме, че тази суровина е вносна и цената й се образува по борсови цени. Следваме метода на ценообразуване, който е одобрен от КЕВР и няма по какъв начин да фалшифицираме нещо ”, безапелационен е Павлов.

Той изясни, че според Закона за енергетика компанията даваме планирана цена за газа за месец напред.

„ Настоящият ръб на шефовете на „ Булгаргаз ” е назначен след конкурс от служебното държавно управление през месец юли предходната година. Всеки един от членовете е защитил своята идея, спечелил е състезанието и сега е в Съвета на шефовете. Самият аз работя в компанията от 2015 година ”. Така Павлов отговори на нападките, отправени към сдружението, че „ хора на ГЕРБ саботират активността му ”.

„ Ако погледнете резултатите на сдружението от 2015 година ще видите, че от „ компания труп ” сега сме главен поддръжник на целия газов и енергиен бранш. Работим в изискванията на невиждана енергийна рецесия в Европа, където цените са извънредно високи ”, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР