Във вторник Съединените щати наложиха ограничения за притежателите на унгарски

...
Във вторник Съединените щати наложиха ограничения за притежателите на унгарски
Коментари Харесай

САЩ ограничиха безвизовия режим за унгарците

Във вторник Съединените щати постановиха ограничавания за притежателите на маджарски паспорти по своята стратегия за унищожаване на визите, заявявайки, че Будапеща не е разгледала уязвимостите в сигурността, неведнъж изтъквани от Вашингтон , предава Ройтерс.

Отношенията сред двете държавни управления в последно време бяха обременени от и ограничението на правата на ЛГБТ-хората от националистическото държавно управление на премиера Виктор Орбан.

В изказване посолството на Съединени американски щати в Будапеща съобщи, че интервалът на годност, предлаган на унгарците в границите на електронната система за позволение за пътешестване (ESTA), ще бъде неотложно понижен от две години на една година и че единствено единични визити ще бъдат позволени според системата , а не многократни визити.

Унгария даде поданство на към един милион души сред 2011 година и 2020 година - най-вече етнически унгарци, живеещи в прилежащи страни - " без съответни ограничения за сигурност за инспекция на самоличността им ", сподели посолството на Съединени американски щати.

Предоставянето на поданство беше политически ход на Орбан, който му завоюва гласове на последващите избори.

Високопоставен чиновник на държавното управление на Съединени американски щати сподели, че измененията не се отнасят за никой от останалите 39 участници в Програмата за унищожаване на визите и са " само за Унгария ".

" Има систематичен проблем, който е, че стотици хиляди паспорти са били издадени сред 2011 година и 2020 година без въведени условия за инспекция на самоличността ", сподели служителят.

На въпрос дали мярката е обвързвана с други въпроси, които са провокирали търкания сред двете държавни управления, служителят сподели: " Съединените щати почитат избора на Унгария ", добавяйки обаче, че стъпката не би трябвало да се пояснява като обръщение за други въпроси.

Служителят сподели, че уязвимостите в сигурността в Унгария са били разпознати доста преди нахлуването на Русия в Украйна.

Ограниченията бяха въведени ден откакто ръководещата партия на Орбан Фидес бойкотира парламентарна сесия, свикана от опозиционните партии за гласоподаване на кандидатурата на Швеция за НАТО. Гласуването в последна сметка не се организира.

През 2014 година Съединените щати не разрешиха на шестима унгарци да влизат в Съединени американски щати като предизвестие към предходното държавно управление на Орбан да се откаже от политиките, които заплашваха да подкопаят демократичните полезности.
 Орбан не е за Русия, само че не чака победа на Украйна на бойното поле
Орбан не е за Русия, само че не чака победа на Украйна на бойното поле

Сътрудничеството на Киев със Запада било провал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР