Във вторник министърът на финансите Владислав Горанов беше домакин на

...
Във вторник министърът на финансите Владислав Горанов беше домакин на
Коментари Харесай

Финансовите министри от ЕС приеха насоки за бюджета за 2019 г.

Във вторник министърът на финансите Владислав Горанов беше хазаин на полемика за устойчивите финанси, която финансовите министри на страните от Европейския съюз организираха по време на Съвета по стопански и финансови въпроси в Брюксел. Под председателството на Горанов министрите одобриха още насоки за европейския бюджет за 2019 година и взеха решение да предлагат на Европейския парламент да освободи от отговорност Комисията за ръководството на бюджета през 2016 година

Дискусията за устойчивите финанси се организира на основата на отчет по тематиката, оповестен в края на януари. Съветът чака да получи и проекта за деяние по тази тематика, който Комисията ще показа през март.

„ Парижкото съглашение за климата е основно достижение за световната стопанска система. Европейският съюз играе водеща роля за прехода към стопанска система с ниски въглеродни излъчвания. Вярвам, че изразените през днешния ден позиции ще бъдат от изгода на Комисията при работата по проекта за деяние., сподели Горанов.

В рамките на срещата министрите също се съгласиха по какъв начин би трябвало да наподобява идващият бюджет на Европейски Съюз. Те чакат да видят рационален бюджет, който насочва средства към предпочитаните за Съюза области и планува задоволително запаси за справяне с непредвидени условия. Вниманието би трябвало да бъде ориентирано към стратегии и действия, които основават добавена стойност.

Съветът предложи още да се удостовери номинацията на Луис де Гиндос като заместник-председател на Европейската централна банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР