Във втория прием по подмярката за иновации успяхме да преодолеем

...
Във втория прием по подмярката за иновации успяхме да преодолеем
Коментари Харесай

Проведе се встъпително обучение за одобрените бенефициенти с проекти за иновации

„ Във втория банкет по подмярката за нововъведения успяхме да преодолеем провокациите, които имаха бенефициентите от първия. В администрацията към този момент има насъбран опит за използване на процедурата. “

Това разяснява заместник-министър Таня Георгиева по време на встъпително образование за утвърдените бенефициенти по подмярка 16.1 „ Подкрепа за съставяне и действие на оперативни групи в границите на ЕПИ “ от мярка 16 „ Сътрудничество “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 г, оповестиха от Министерството на земеделието и храните /МЗГ/. 

Заместник-министър Георгиева изясни, че предпочитана цел на Министерство на земеделието и храните е сполучливото осъществяване на плановите оферти с капацитет за нововъведения както в ПРСР 2014-2020 година, по този начин и в Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година

„ Надявам се, че ще поддържате упоритостта си и ще надградите своите планове в новия програмен интервал “ , добави още тя.

Заместник-министърът акцентира, че е планувано финансиране до края на осъществяването на плановете , с цел да могат да бъдат изпълнени в целокупност.

По време на срещата специалисти от Министерство на земеделието и храните и Държавен Фонд „ Земеделие “ срещнаха бенефициентите със законодателството и условията по осъществяване и анексиране на плановите оферти , както и тези при подаване на поръчки за заплащания.

Припомняме, че при започване на месец ноември тази година бяха утвърдени нови 11 контракта с оперативни групи за реализация на реформаторски планове на стойност 5,8 милиона лв. . Договорираните планове плануват съдействие сред 70 аграрни стопани и екипи от учени, преподаватели от университети и представители на научни институти.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР