Във втора градска болница ще работи едно отделение за пациенти

...
Във втора градска болница ще работи едно отделение за пациенти
Коментари Харесай

Фандъкова: Във втора градска болница ще работи едно отделение за пациенти с коронавирус

Във втора градска болница ще работи едно поделение за пациенти с ковид. Това е предлагането ми, което беше признато от министъра на опазването на здравето господин Ананиев и шефа на СРЗИ доктор Пенчев. Това написа във "Фейсбук " кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Припомняме, че по-рано през днешния ден 85 медици от лечебното заведение хвърлиха оставка.

Масови оставки във Втора градска болница

"Директорът на Втора градска доцент Узунов е почнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с обособен вход и то ще проработи откакто се подсигурява нужният личен състав.

Изключително съм признателна на лекарите от пулмологичното поделение доктор Халил и доктор Добринка Иванова, които заявиха, че са подготвени да стартират работа. Благодаря и на техните сътрудници, които ще останат да лекуват пациенти, позитивни за COVID-19 ", написа Фандъкова.

Лекари от Втора градска болница: Няма условия, с цел да сме инфекциозна

"Болницата разполага с нужните защитни дрехи и доставките ще продължат. Аз персонално съм подсигурила и в допълнение финансиране за тези, които ще поемат инфектираните.

Отделението ще получи и още един уред за обдишване, които ни дава една от огромните частни лечебни заведения с персоналното подпомагане на проф. Иво Петров.

Днес в болничното заведение приказвах и с медицинските служащи, които не са съгласни с реогранизацията и чух терзанията им. Те упорстват останалите отделения да продължат да работят по метода, по който са работили до момента. Доколко това е допустимо е въпрос, на който те сами ще си отговорят.

На изказванията на някои лекари, че не са готови да лекуват това заболяване, ще кажа единствено, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати указания към медицинския личен състав по тази причина какво лекуване се ползва на база опит на китайските им сътрудници.

Като брачна половинка на доктор знам какво значи лекарската специалност. Знам риска за фамилията, за околните, за дните неявяване от у дома. За това не си квалифициран, това е метод на живот, който приемаш.

Да, всички желаеме животът да продължи по-старому, само че по тази причина би трябвало да поставим персонални старания. Всеки по отношение на силите и опциите си ", разкри още столичният кмет.



"Огромно почитание и признателност към всички лекари, сестри, санитари, лаборанти, които се включват на първа линия, поемайки рисковете и неудобствата. На тях сме длъжни да оказваме помощ и да ги поддържаме ", написа още Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР