Във всички стопанства на територията на Североизточното държавно предприятие има

...
Във всички стопанства на територията на Североизточното държавно предприятие има
Коментари Харесай

Горски помагат за преодоляване на бедствието в Североизтока

Във всички стопанства на територията на Североизточното държавно дружество има основани екипи, които от неделя отстраняват паднали дървета и клони по пътната мрежа, улиците в градовете и селата в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Горските оказват помощ и при изтеглянето на закъсали коли.

За област Шумен дежурните от ДГС-Смядово, ДГС-Преслав, ДГС-Върбица и ДГС-Шумен разчистиха пътя към Ришки проход след околност Цонкова колиба. Освободени от паднали дървета бяха още правите Риш-Тушовица, Велики Преслав-Върбица, Велики Преслав-Търговище, Овчарово-Костена река, Вехтово-Друмево, пътят за Имренчево и част от пътя за Новосел. Заместник шефът на СИДП инж. Петър Ганев, който координира работата на екипите в региона, късно нощес е отзовал горските, които са работили в сектора към Новосел, тъй като мощният вятър и клоните, които падат, са заплашили живота на хората.

Той е уведомил щаба за бедствия и повреди да затворят пътя, като през днешния ден сутринта чиновници на стопанствата в Шуменско не престават да отстраняват паднали дървета и да разчистват пътната мрежа в региона. Във Велики Преслав с техника от горското стопанство се разчиства и града, като през днешния ден стартира почистване и на Нови пазар.

И в област Варна горските оказват помощ на кметовете по места. Всички паднали дървета на територията на ДЛС-Шерба са отстранени. В Провадия чиновници на стопанството са изтеглили закъсали в преспите коли. Дежурният екип на ДГС-Цонево е разчистил жп линията Арковна-Партизани, където влаковете бяха спрени поради паднали дървета. Служители на ДГС-Варна още веднъж оказват помощ на общинската власт, въпреки че този път провалите в града не са толкоз огромни.

Във всички стопанства в област Добрич има основана организация за премахване вредите след мокрия сняг и мощния вятър от през вчерашния ден. Екипите работят дружно с кметовете по места.

В област Търговище горските разчистват паднали дървета от през вчерашния ден сутринта. Екипи от ДЛС-Черни Лом и ДГС-Омуртаг са помогнали да бъдат освободени всички пътища, с цел да се възвърне придвижването. Директорът на ДГС-Търговище инж. Стела Атанасова се е свързала с регионалния шеф Гергана Цонева, като от стопанството са декларирали подготвеност да оказват помощ за възобновяване на проходимостта на пътищата.

Най-големият проблем сега са падналите дървета и клони, които пречат на снегорините, разяснява шефът на СИДП инж. Симеон Давидков. Той сподели още, че в случай че те не бъдат прерязани и почистващата техника не може да си свърши работата. Екипи от всички териториални поделения на предприятието не престават да оказват помощ на кметовете по места, като дежурните ще работят до премахване на всички паднали дървета от пътната мрежа, добави инж. Давидков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР