Във всеки преход имаме нужда от смели герои. Дали ще

...
Във всеки преход имаме нужда от смели герои. Дали ще
Коментари Харесай

Николай Денков: България не успя да намери своя Фалконе и своята Кьовеши, което дава отражение

„ Във всеки преход имаме потребност от смели герои. Дали ще е самоуверен кмет на Ню Йорк или прокурор в Румъния. Това са хора, които демонстрираха, че структурите работят, да се изправи против бандитите и мафията. Държавите дължат доста на тези герои. За страдание, България не съумя да откри своя Фалконе и своята Кьовеши, и това дава отражение “. Това съобщи министър председателят Николай Денков на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “. На събитието участва европейският основен прокурор Лаура Кьовеши. Той означи, че има избран прогрес на страната ни по тематиката с върховенството на закона.

„ България направи забележителни промени във връзка с законите, структурите, които би трябвало да се борят с корупцията, както и структурите, които би трябвало да ни създадат модерна и развита европейска страна. Ние към момента търсим своите герои, които да поведат тези структури и да кажат: „ Повече не може по този начин “. За това е доста скъпо, че още веднъж Лаура Кьовеши е в България. Първо, с цел да ни въодушеви за това, че би трябвало да продължаваме да работим в тази посока. Второ, с цел да показа своя опит в това по какъв начин може да бъдем доста по-ефективни. Трето, да обсъдим още веднъж, дружно с вицепремиера Габриел по-късно през днешния ден, какво може да създадем, с цел да работим още по-ефективно “, уточни Денков в своето изявление.

Той добави, че в предстоят значими гласувания в идващите 5-6 седмици, „ Ако успеем, ще отидем в напълно друга орбита на европейското си развиване. Правителството ще работи за това. Надявам се, че всички дружно ще го осъществяваме “, сподели в умозаключение министър-председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР