Във всеки дом, във всяка кухня има захар. Без нея

...
Във всеки дом, във всяка кухня има захар. Без нея
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на захарта

Във всеки дом, във всяка кухня има захар. Без нея е невероятно да се изпече апетитен кекс за чай, а доста хора не могат да си показват живота без сладостен чай. Много от нас даже не знаят, че захарта може да се употребява за повече от годни за консумация цели. Споделяме с вас необикновени разновидности за потребление на захар, с които ще ви стане доста по-лесно в доста обстановки в всекидневието.

1. Захарните скрабове в този момент се употребяват във всички козметични салони. Те могат елементарно да бъдат направени вкъщи. Ако желаете гладка и кадифена кожа, смесете захарта с кокосово или зехтин и прибавете 2-3 капки потвърдено етерично масло.

2. Нарязаните цветя ще останат свежи по-дълго, в случай че добавите 3 с.л. л. захар и 2 с.л. л. оцет.

3. Много домакини употребяват захар като средство за премахване на петна. Навлажнете петното с топла вода, поръсете със захар и оставете да престои към час. След това изперете облеклата си както нормално.

4. Захарта оказва помощ при леки изгаряния на устната лигавица с топла напитка. Сложете малко захар на езика си за 5-6 минути и болката ще отмине.
 Стоматолозите показаха най-вредните храни и питиета за здравето на зъбите Стоматолозите показаха най-вредните храни и питиета за здравето на зъбите
Да развалите зъбите си и да похарчите доста пари за лекуването им е толкоз елементарно, едвам си обелите ябълка. За да избегнете това, т...

5. Захарта ще помогне за по-бързото разпалване на огън. Сложете малко захар върху дървото за разпалване и по-късно единствено драснете клечката. Ефекта е гръмотевичен.

6. За да запазите бисквитите свежи по-дълго, поставете няколко части рафинирана захар там, където се съхраняват.

7. Понякога е мъчно да измиете масло или лой от ръцете си единствено със сапун. Но благодарение на захар и всяко растително масло това се прави доста просто. Разтрийте сместа в ръцете си и изплакнете с вода.

8. Ако би трябвало да спрете хълцането по-бързо, поставете захар в устата си и задръжте за известно време.

9. Ако нещо е изгоряло на печката и би трябвало бързо да се отървете от неприятната миризма, поставете кубче захар сред в желязна купа, сложете на котлона и го пуснете на междинна температура.
 Внимавайте с тези храни – те унищожават мозъка Внимавайте с тези храни – те унищожават мозъка
За да избегнете пристъп и деменция, би трябвало да изключите нездравословната храна от менюто си. Здравето на мозъка въздейства върху способнос...

10. При захапване на оса се предлага да се прикрепи кубче захар към засегнатата област. Това ще помогне да се изтегли отровата от раната и да се предотврати подуването.

11. Много инсекти обичат захарта. Така че тя може да бъде съвършен капан, тъй че нищо да не пречи на почивката ви.

12. Друг вид за потребление на захар ще бъде оценен от феновете на пикантна храна. Ако се подлютите доста след ястие на пикантна храна, би трябвало да приемете чаена лъжичка захар в устата си. Това неотложно ще облекчи дразненето на лигавицата. Освен това не е належащо да поглъщате захарта, а да я държите в устата си известно време.

13. Гранулирана захар също ще помогне при изгаряния на лигавиците с топли питиета. Трябва да сложите лъжица захар на езика си и болката ще отмине.

За край - захарта, в случай че е належащо, ще ви помогне да освободите мелницата от цвета и миризмата на другите подправки и кафе, които сте смляли там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР