Във времето, в което живеем, физическата или така наречената външна

...
Във времето, в което живеем, физическата или така наречената външна
Коментари Харесай

Провокира ли красивият външен вид винаги желание за секс?

Във времето, в което живеем, физическата или по този начин наречената външна хубост към момента е издигната в фетиш. Достатъчна ли е обаче тя, с цел да предизвика полово предпочитание?

Красотата несъмнено е субективно разбиране и дали нещо или някой е общопризнат като хубав значително зависи от призмата на „ гледащия “. И въпреки всичко има мъже и дами, чиято осанка е доста привлекателна и това не може да се отхвърли. Достатъчна ли е обаче външната хубост, с цел да се предизвика полово привличане?

Вероятно, когато чуете думата привличане, мозъкът ви незабавно прави асоциации с романтика и секс. Но знаете ли, че има разнообразни типове привличане – някои, от които нямат полов или сантиментален съставен елемент. Един подобен вид привличане е по този начин нареченото естетическо привличане.

Какво тъкмо е естетическо привличане?
Естетическо привличане значи да бъдете впечатлени или да оценявате хубостта на различен човек, без безусловно да желаете физическа, сантиментална или полова връзка с него. Изхождайки от обяснението какво съставлява естетическото привличане, явно може да се направи умозаключение, че красивият външен тип не всеки път подсигурява предизвикателство на полово предпочитание у другите хора .

 Добави изложение

; Guliver/Getty Images

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР