Във времена, в които мислите за безопасност, надеждност и комфорт

...
Във времена, в които мислите за безопасност, надеждност и комфорт
Коментари Харесай

Новият Kia Sorento предлага свобода на избор с богата гама от електрифицирани задвижвания

Във времена, в които мислите за сигурност, надеждност и комфорт заемат главно място в съзнанието на хората, новият Kia Sorento впечатлява с софтуерни решения, които улесняват всекидневието, способстват за виновното шофиране и основават спокойна атмосфера по време на път. Гамата от високоефективни хибридни и plug-in хибридни задвижвания, които ще предложи новият модел, е в унисон с прехода на марката към снабдител на решения за устойчива подвижност.

„ Новият Kia Sorento е следващата стъпка на Kia към по-отговорните към околната среда и обществото средства за самостоятелна подвижност “, уточни Сьорд Книпинг, вицепрезидент маркетинг и продуктово развиване в Kia Europe. „ Богатата гама усъвършенствани функционалности за сигурност, съчетана със свободата за избор на високоефективни и електрифицирани системи за задвижване трансформират новия Kia Sorento в съвършен автомобил за всички, които търсят безвредно, надеждно и умерено пътешестване. “

Впечатляваща осанка на пътя и отвън него
Рестилизираният екстериор придава на новия Kia Sorento впечатляващ външен тип на пътя и отвън него. Sorento е най-новият модел в гамата на марката, който въплъщава стилистичната философия „ Единство на противоположностите ” (Opposites United) на Kia и отразява един от нейните съществени правила – „ Природна храброст “ („ Bold for Nature ”) като нагледна проява на хубостта в естественото общуване на модерните технологии и природата.

Kia Sorento се откроява със своя величествен дизайн, ориентиран към по-ярка футуристична самонадеяност и влиятелно лъчение. Новото оформление на капака на мотора в предната част показва модернизиран SUV дизайн с по-внушителни размери и по-отчетливо дефиниран контур. Вертикално насочените фарове и дневни светлини с резултат на звезден атлас акцентират прогресивния и високотехнологичен облик на модела също толкоз добре, колкото и новата радиаторна решетка с мрежа с тримерен претекст.

Вертикалната геометрия на светлинната графика на фаровете и задните светлини основават образна естетика и акцентират решителната, солидна външност на актуализирания SUV модел. Плавните светлини на предните мигачи допълват високотехнологичния външен тип, а промененото оформление на долната част на предната ризница основава чувство за издръжливост и убеденост. Обновените светлини за мъгла и отвесни въздушни отвори подчертават мощния софтуерен имидж на Sorento.

Профилът на модела прави усещане с нов дизайн на арките на калниците с усъвършенствано триизмерно осъществяване. Новият Sorento ще се предлага и с три нови модела алуминиеви джанти с модернизиран дизайн в размери 18 ”, 19 ” и 20 ”. 18 ” и 20 ” разновидности се оферират единствено за модификациите на Sorento с мотори с вътрешно горене, до момента в който 19 ” алуминиеви джанти могат да се поръчат при всички разновидности на задвижване. Хибридните разновидности и ДВГ версиите на Sorento не престават да се оферират и със 17 ” алуминиеви джанти.

Задната част на каросерията притегля вниманието с освежената стилистика на светлините с диагонални светодиоди. Вертикалното графично осъществяване с резултат на звезден атлас на задните светлини е реализирано посредством свързването на двата блока и акцентира последователността и хармонията във външния дизайн на новия модел. Тясната форма на високо разположената трета LED стоп светлина придава първокласно високотехнологично лъчение, до момента в който обновеното оформление на задната ризница и накрайниците на ауспуховите тръби основава чувство за издръжливост и устойчивост. В същото време необятният, величествен предпазен панел на дъното, допълнен с графичните детайли на черната обшивка, дава своя принос за солидното, типично SUV наличие на актуализирания модел.

Три нови цвята за по-голяма независимост на избора
На европейските пазари новият Kia Sorento предлага опция за избор от 10 цвята на външното лаково покритие на каросерията, измежду които и три нови тоналности - Volcanic Sand, Interstellar Grey (познат от EV6) и Cityscape Green (познат от Niro). Ще продължат да се оферират и разцветките Clear White, Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Silky Silver, Gravity Blue, Steel Grey и Mineral Blue.

Освежен дизайн за оптимален комфорт в интериора
Влечатляващото с размерите и пропорциите си вътрешно пространство на Kia Sorento основава чувство за безконечен шир. Широката, хоризонтално насочена тематика в дизайна е подчертана в допълнение от минималистичната светлинна лента на индиректното вътрешно осветяване, разпростряла се открай до дъно върху решетката на вентилационните отвори на климатичната апаратура. Това амбиентно осветяване се предлага в 64 цвята, а поразителният му резултат проличава на всички места - по панелите на арматурното табло, върху прибора за ръководство на трансмисията и в облицовките на предните порти. Извитият екран и мултифункционален сензорен екран основават високотехнологична, съвременна атмосфера в интериора. Приборът за електронно (shift-by-wire) ръководство на промяната на предавките е завършен по нов метод, а черната обшивка на тавана, металните панели на педалите и панорамният покрив придават на новия Sorento високотехнологичен, актуален темперамент.

Sorento е оборудван и с най-новите средства за повишение на комфорта на пасажерите и удобството за лидера, измежду които нови предни седалки с функционалност за отмора, ергономична седалка Driver Ergo Мotion за лидера с лумбална опора с пневматична камера и електрорегулируеми странични опори, както и допълнитална опция за съоръжение със седалки с функционалност за запаметяване на самостоятелните настройки. Воланът с обшивка от веган кожа разполага с отопление за студените месеци и дава опция за електрическо контролиране на ъгъла на наклона по височина и дълбочина. Максимален комфорт за всички на борда обезпечават електрорегулируемите предни седалки с вентилация и отопление, както и отопляемите седалки на втори ред.

Екологично устойчивите решения във вътрешното обзавеждане подсигуряват уравновесена връзка с природата
Със своя съвършен баланс от издръжливи и екологично устойчиви детайли, интериорът на новия Kia Sorento също е ефектно въплъщение на правилото „ Природна храброст “ („ Bold for Nature ”), залегнал в стилистичната философия „ Единство на противоположностите ” (Opposites United) на Kia. В процеса на обновлението на модела, експертите на Kia са употребявали веган кожа и рециклирани полимери (PET) в новите тапицерии на седалките в цвят Sage Green.
Новата тактика на Kia във връзка с цветовете, материалите и повърхностите в интериора отстранява границата сред понятията „ екологично резистентен ” и „ премиум ”. Така да вземем за пример, дизайнерите на марката са употребявали в интериора рециклиран полимерен текстил (PET), с цел да подсигуряват по едно и също време екологична резистентност и чудесно уравновесена връзка с природата. Двойният украсителен тегел върху релефната подплата на тапицериите на седалките въпреки това акцентира оптимално структурата на облицовките, с цел да даде на пасажерите още по-ясно чувство за устойчивост и разкош.

В допълнение към новата тоналност Sage Green, клиентите на актуализирания модел в Европа ще имат повече независимост на избор с два нови, спомагателни разновидността на интериорно обзавеждане. Те включват черни кожени тапицерии с нов изпъкнал дизайн и черна естествена кожа напа с релефна повърхнина, декоративни шевове и сиви кантове.

По-динамично шофиране с помощта на електрифицираното задвижване
Новият Kia Sorento предлага извънредно безвредно, надеждно и удобно шофиране. Благодарение на своите високоефективни и електрифицирани задвижващи елементи, обновеният модел обезпечава пътешестване с оптималната убеденост и по-отговорно към околната среда, предлагайки богати благоприятни условия за избор на дизелови мотори, хибридно или plug-in хибридно задвижване.

При Sorento Plug-in Hybrid се употребява композиция от бензинов мотор 1.6 T-GDI и акумулаторна батерия с потенциал 13.8 кВтч, съчетана с шестстепенна автоматизирана трансмисия (6AT). Версията включва и система за двойно предаване (4WD). Sorento Hybrid комбинира елемента 1.6 T-GDI с акумулаторна батерия с потенциал 1.49 кВтч и наред със общоприетата трансмисия 6AT, дава опция за избор сред предно (2WD) и двойно (4WD) предаване. Освен тези благоприятни условия, новият Kia Sorento може да се поръча и с 2.2-литров турбодизелов мотор в композиция с осемстепенна автоматизирана трансмисия с два съединителя (8DCT) и избор сред 2WD или 4WD задвижване.

Усъвършенствани технологии за по-добро потребителско прекарване
Новият Kia Sorento употребява най-новите софтуерни решения за повишение на сигурността, надеждността и комфорта на пътешестване. Арматурното табло впечатлява с двата интегрирани панорамни екрана - 12,3 ” сензорен екран на инфоразвлекателната и навигационна система и блокът на контролните принадлежности пред лидера с 12,3 ” екран. Водачът има опция да следи най-важната за пътуването информация и на 10 ” head-up екран без да се постанова да откъсва взор от пътя. Дигиталното огледало за назад виждане може да бъде употребявано както като обичайно огледало с електрохроматична функционалност срещу заслепяване, по този начин и като екран с картина от камерата за следене на маневрите на заден ход и да обезпечи на лидера отлична видимост и сигурност в обстановки, когато обзорът обратно е стеснен.

Управлението на инфоразвлекателната система се реализира посредством многофункционалния сензорен екран и предлага онлайн навигация с включени телематични услуги, гласово различаване и Bluetooth съгласуваност. Климатичната апаратура е двузонова с изцяло автоматизиран надзор на температурата. Системата е проектирана по този начин, че софтуерните актуализации и новите навигационни карти при актуализирания модел на Kia да се одобряват безжично (over-the-air), с което отпада и нуждата от посещаване на сервизния център.

Новият Sorento предлага и функционалност за различаване на пръстови отпечатъци, която обезпечава на лидера комфортен и безвреден метод за свързване на потребителски профил и пускане на мотора. Функцията може да се употребява и за активиране на „ валет ” режим като опция на въвеждането на ПИН код. В оборудването на новия Sorento е включен и панел за безжично зареждане на смарт телефон, шест USB-C врата за зареждане (по два на всеки ред седалки) и първокласна озвучителна система Bose. Интелигентният ключ дава още повече улеснение, а приложението за дигитален ключ 2.0 разрешава на притежателя да употребява своя смарт телефон вместо ключ и по този начин да си спести носенето на още една дреболия в джоба или чантата.

Функцията за прекачване на потребителски профил въпреки това разрешава на потребителите да запаметят желаните от тях настройки на автомобила с Kia Connect и посредством облака да ги трансферират и употребяват от един автомобил в различен. Това е извънредно улеснение за клиенти, които постоянно сменят разнообразни оборудвани с Kia Connect коли като консуматори на автопаркове, услуги за споделено пътешестване или фамилии с повече от един оборудван с Kia Connect автомобил в семейството.

С помощта на Kia Connect, водачите на Sorento PHEV могат също по този начин да управляват равнището на заряд на акумулаторната батерия, планирането на маршрута в онлайн навигационната система, синхронизирането на уговорките в календарите в Apple и Гугъл и потреблението на информация в действително време като най-близките зарядни станции, метеорологична информация онлайн и известия за пътнотранспортната конюнктура в действително време.

Усъвършенствани системи за асистенция на лидера (ADAS) и ограничения за сигурност за оптимално умерено пътешестване
Новост в оборудването на този модел на марката са системата за асистирано придвижване по автомагистрала HDA 2.0 (Highway Drive Assist 2.0) с функционалност за промяна на лентата за придвижване LCA (Lane Change Assist) и системата за наблюдаване на зоната към автомобила SVM (Surround View Monitor) с функционалност за 3D изображение. Системата за попречване на насрещен удар FCA (Forward Collision-avoidance Assist) е усъвършенствана с прибавянето на функционалност за сигурност при маневри и секване на кръстовища (Junction Turning and Crossing). Моделът предлага още функционалност за асистенция в ръководството при отбягване на трудности на пътя (Evasive Steering Assist) и предизвестие с дейна интервенция при промяна на лентата за отбягване на конфликт с приближаващи или движещи се в прилежащата лента транспортни средства.

Новият Sorento предлага и образован круз надзор с навигационни данни NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control), помощник за отбягване на евентуалните рискове в „ сляпата зона ” в полезрението на лидера BCA (Blind-spot Collision-Avoidance Assist) с функционалност за отбягване на конфликт с напречно движещи се откъм гърба транспортни средства RCCA (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), помощник за безвредно овакантяване на автомобила SEA (Safe Exit Assist), система за следене на заплахата от конфликт с коли в „ слепите ” зони BVM (Blind View Monitor), система за отдалечено интелигентно паркиране RSPA (Remote Smart Parking Assist), както и асистента за отбягване на удар при паркиране на заден ход PCA-R (Parking Collision-Avoidance Assist Reverse).

Голямо улеснение предлага и спомагателната нова функционалност АСТ (Away Close Tailgate) за автоматизирано затваряне на капака на багажника, откакто лидерът напусне зоната на обсег на датчиците зад автомобила.

Sorento е оборудван с до 7 въздушни възглавници – две фронтални въздушни възглавници и две странични въздушни възглавници в предните седалки, две странични въздушни пердета със датчик за катурване, нова въздушна възглавница за отбрана в региона на гръдния панер на пасажерите от втори ред седалки и централна въздушна възглавница сред предните седалки. Последната е ново допълнение към ограниченията за сигурност, което обезпечава спомагателна отбрана на лидера и пасажера на предната седалка, предотвратявайки рисковия контакт на главите им по време на конфликт.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР