Във време на карантина и социална дистанция интернет ни става

...
Във време на карантина и социална дистанция интернет ни става
Коментари Харесай

Топ 5 на филми от 3+ часа, които да гледаш по време на карантина! Тези класики си заслужават

Във време на карантина и обществена отдалеченост интернет ни става най-хубав другар или най-малко един от най-хубавите. Имаме цялото време на света, в което да наваксаме с неща, за които все не ни е стигало време. А измежду тях сигурно е не едно кино заглавия.

Виж още: Филмът ''Заразяване'' от 2011 година през днешния ден бие новите ленти, само че актьорите имат нещо значимо да ви кажат!

Имайки задоволително време разполагаем, можем да си позволим да гледаме и по-дълги филми. Специализираният уебсайт Rotten Tomatoes разгласява материал с Топ 90 най-хубави 3-часови (а и повече) филми за всички времена, за които в случай че в този момент нямаме време, в никакъв случай няма да имаме. Представяме ви Топ 5.

5. Дългото необичайно пътешестване: Неразказаната история на Грейтфул дед

Long Strange Trip е документален филм за рок групата Грейтфул дед. Има редица номинации за награди, измежду които и за Грами. Мартин Скорсезе е един от продуцентите, а оценката, която уеб сайтът дава за кино лентата е 100%. Филмът е от съвсем 4 часа, само че е разграничен на няколко мини серии.

Виж още: Топ 5 комедийни сериали от международна класа, с които времето в изолираност ще лети!

4. Шоа

Филмът още веднъж е документален, отдаден е на Холокоста. Състои се от изявленията със чиновници и оживели от лагерите. Филмът е френски, на Клод Ланзман. Интересен факт е, че снимането му лишава 11 година Финалната дълготрайност на кино лентата е 613 минути.

3. Фани и Александър

Шведската лента има цели 4 награди Оскар и един Сезар. Филмът има киноверсия от 188 мин., както и телевизионна от 312 мин. Действието се развива в интервала 1907-1910 година в шведския град Упсала. В центъра на събитията е животът на две деца - Фани и Александър, които са брат и сестра. 

2. O.J.: Made in America

Филмът има както киноверсия, по този начин и серийна версия. Разказва за живота на състезателя по американски футбол О Джей Симпсън - от началото в спорта до затворе в Лас Вегас. 

1. Седемте самураи

Японският филм от 1954 година е безспорна класика. Действието се развива през 16 в. и споделя за земеделско планинско село, станало жертва на обирджии. Режисьор е Акира Куросава - един от най-влиятелните, известни и сполучливи режисьори в Япония.

Източник thumbnail: https://www.facebook.com/LongStrangeDoc/
https://www.facebook.com/Fanny-Alexander-16495323156/
https://www.facebook.com/OJmadeinamerica/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР