Във връзка с второто издание на Перник Рън’2022“, от 9:00

...
Във връзка с второто издание на Перник Рън’2022“, от 9:00
Коментари Харесай

Временна реорганизация на движението на автомобили в кв. „Варош“

Във връзка с второто издание на „ Перник Рън’2022 “, от 9:00 ч. през днешния ден ще бъде направена краткотрайна метаморфоза на придвижването на коли в кв. „ Варош “.

Движението на коли по ул. „ Средец “ ще бъде краткотрайно лимитирано, като обходът ще бъде през кв. „ Драгановец “. Движението ще се прави по маршрут ул. „ Руй “ към входа на Западния парк – ул. „ Знеполе “ – ул. „ Владислав Граматик “. Движението сред коли и участниците в шосейния пробег ще бъде споделено от ул. „ Струма “ до Пернишката цитадела.
„ Перник Рън’2022 “ съответствува с отбелязването на 100 години от провеждането на I-вия лекоатлетически пробег, като част от програмата на спортна спартакиада дружно с гимнастиката и колоезденето, проведена от управлението Мините в Перник.

На 30.09.2022 година от 17 ч. на централния градски площад „ Кракра Пернишки “ ще се проведат занимания по модула „ Детска атлетика “ от Програмата на БФЛА „ Да открием 200 гения за атлетиката в България “.

В 20.00 ч. ще бъде даден старт на юбилеен всеобщ пробег на отдалеченост от 1,5 км. Вечерният старт е с показателен темперамент и всеки участник ще получи светещи гривни. Идеята е движейки се по трасето в градския парк, всички дружно да образуват светеща атракция от бягащи хора, което алегорично да бъде подчинено на мотото: 100 години от I-вия лекоатлетически пробег в Перник. Всички участници ще получат юбилейни медали.

На 01.10.2022 от 09.30 ч. ще бъде даден стартът на 12,5 км. /2 обиколки по 6.25 км./ по живописното трасе, преминаващо през Пернишката цитадела – една от най-интересните забележителности на миньорския град.

В 11.15 ч. ще бъде даден старта на смесената щафета /1 мъж и 1 жена/, като всеки от състезателите ще избяга по 6.25 км. /1 обиколка/ на същото трасе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР