Във връзка с видимо влошения вид на питейната вода, подавана

...
Във връзка с видимо влошения вид на питейната вода, подавана
Коментари Харесай

Община Ловеч отправи официално питане относно мерките след като водата от чешмите е с променен цвят и вкус

Във връзка с очевидно влошения тип на питейната вода, подавана във водопроводната мрежа на гр. Ловеч в резултат на значителни превалявания от петък и идващите дни, Община Ловеч е направила публични запитвания до „ В и К “ АД – гр. Ловеч и до РЗИ- Ловеч за информация какви ограничения са взети. 

Както е видно за потребителите, водата от чешмите е с изменен цвят и усет.

„ Задействана ли е процедура и какви ограничения са подхванати по повод подобряването качеството на питейната вода, осъществени ли са нужните инспекции на индикаторите и дават отговор ли те на изискуемите? “ Този въпрос е изпратен на 05.09.2022 година с писма до изпълнителния шеф на „ В и К “ АД – гр. Ловеч Данаил Събевски, с копие до регионален шеф на област Ловеч  инж. Светослав Славчев,  както и до шефа на РЗИ- Ловеч, Росица Милчева.

Според практиката, наложително е да се вземат проби вода от пунктове при крана на потребителите в другите квартали в града. След приемане на резултатите от проучването, Община Ловеч незабавно ще осведоми популацията за сходството им с условията на Наредба №9/2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР