Във връзка с въвеждането на военно положение, послоството на Украйна

...
Във връзка с въвеждането на военно положение, послоството на Украйна
Коментари Харесай

Украйна укрепва с войски и техника границата с Русия

Във връзка с въвеждането на военно състояние, послоството на Украйна в България оповестява, че държавна гранична работа (ДГС) подхваща ограничения за увеличаване на бързо реагиране и активизиране на всички запаси .

Основните старания са съсредоточени в в допълнение подсилване на границата и нейния режим, преди всичко с Руската федерация , посредством приобщаване на запаси и в допълнение окомплектоване на подразделения , изпращане на усилени отряди с групово оръжие и бронирана техника , увеличение на инженерно и отбранително съоръжение, оптимално потребление на системата за отразяване на ситуацията, активизиране на разузнаване и оперативни ограничения за попречване на произшествия, провокации, навлизане на ДРГ и противопоставяне на трансграничната престъпност.

В подготвеност за деяние са бойните запаси, морската защита и авиацията на Държавната гранична работа. По-специално всички кораби и лодки на Държавната гранична работа са приведени в цялостна бойна подготвеност. Отделно от това украинските граничари съпровождат кораби в акваторията на Азовско море, предизвестяват риболовци и капитани на други кораби, преминаващи Керченския проток, за това, че по повод към тях могат да бъдат приложени избрани режимни ограничения от страна на Руската федерация. Почти целия плавателен състав се намира по това време в морето и е подготвен да работи уверено при положение на обостряне на обстановката .

На 6 декември 2018 година Върховната рада на Украйна одобри закон, с който разшири контролните функционалности на Държавната гранична работа в прилежащата зона в морето. Прилежащата зона на Украйна е избрана като морски пояс, който приляга към териториалното море на Украйна и чиято външна граница е на разстояние не повече от двадесет и четири морски благи, измерени от изходните линии, от които се мери широчината на териториалното море на Украйна.

Наред с укрепването на държавните граници и неговия режим в контролно-пропускателните пунктове и контролни пунктове за влизане и излизане се прави интензивен надзор върху преместването на хора. По време на секване на границата от чужденци и лица без поданство, в това число жители на Руската федерация, граничните чиновници, отделят рискови групи и правят спомагателни ограничения за попречване на влизане в Украйна на лица, които могат да вземат участие в провокативни или противозаконни дейности на територията на Украйна.

Ако налице са правни учредения и при положение, че жителите не могат да формулират ясна цел на пътуването си до Украйна , на чужденците и лицата без поданство се не разрешава влизането в Украйна в избран от законодателството ред.

По време на военното състояние пропускът на лица във ВОТ на АР Крим през административната граница ще се реализира единствено по украински документи. Изключенията ще се вършат единствено за представителите на задгранични медии, правозащитни организации, филантропични задачи , при положение на съществуване в тях на нужните документи и получени специфични разрешителни, издавани от Държавната миграционна работа на Украйна, както това е планувано от законодателството.

Във всеки обособен случай ще се вземат изключителни решения директно в контролните пунктове за влизане и излизане. Чуждестранните жители, които преди този момент законно са напуснали окупирания полуостров, ще могат да се завърнат там гладко.

В региона на провеждането на интервенцията на Обединените сили по решението на командващия на Обединените сили в контролните пунктове за влизане и излизане е открит специфичен режим на прекосяване на линията на конфликта , в това число е лимитирано влизането/излизането на чужденци и лица без поданство на краткотрайно окупираната територия на Украйна.

Правото за прекосяване линията на конфликта ще имат представители на формалните задачи за наблюдаване на Организация на обединените нации, ОССЕ и Червения кръст . За други задгранични жители решенията за пропуск във краткотрайно окупираната територия на Украйна ще се одобряват според от съществуване на съответните документи за непрекъснато престояване в окупираните територии или предвид на нужда от прекосяване на линията на конфликта с филантропични цели. Няма никакви ограничавания за украинските жители.

В момента Държавната гранична работа осведоми прилежащите страни за възходящата експанзия от страна на Руската федерация и се обърна с молба към граничните служби на страни, с които Украйна граничи на запад, дружно да се укрепи защитата по границите и да се засилва оперативното взаимоотношение.

 Порошенко разгласи случая в Керченския пролив за начало на война
Порошенко разгласи случая в Керченския пролив за начало на война

Очевидно война сред Украйна и Русия

Националната полиция на Украйна не е военно формирование и като централен орган на изпълнителната власт, който реализира реализирането на държавната политика в съответната сфера, взима присъединяване единствено в осъществяването на ограниченията на правния режим на военното състояние в границите на своята подготвеност .

В същото време, с цел да се осъществят предпочитаните ограничения на правния режим на военното състояние, на 27 ноември 2018 година Президентът на Украйна, висш главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна утвърди План за незабавни ограничения за въвеждане и обезпечаване на юридически режим на военното състояние в обособени райони на Украйна , който планува ограничения за обезпечаване на публичния ред и сигурността, засиленото наблюдаване в огромните градове , предотвратяването и противодействието на възможните вълнения и провокации в териториите, където е въведено военно състояние.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) реализира ограничения на правния режим на военното състояние в границите на пълномощията си според условията на Законите на Украйна " За утвърждение на Указа на Президента на Украйна " За въвеждане на военно състояние в Украйна ", " За юридически режим на военно състояние ", " За работа за сигурност на Украйна " и други нормативни и правни актове.

Органите за сигурност укрепват контраразузнавателния, антитерористичния и контрдиверсионния режими в Украйна. В съдействие с други държавни органи са активизирани ограничения за отбрана на обекти на сериозна инфраструктура на Украйна и дипломатическите представителства на непознати страни.

Усилено е контрразузнавателното обезпечаване на отбранителния капацитет , осведомителна и киберсигурност на страната, надзор върху опазването на държавната загадка в държавните органи, органите на локалните управляващи, на предприятия, институции и организации.

За подхванатите ограничения и техните резултатите ССУ осведоми обществеността в открития от законодателството ред.

 Украйна наложи военно състояние Обновена
Украйна наложи военно състояние

Порошенко промени предлагането си от 60 дни на 30 дни военно състояние

Министерство на външните работи на Украйна осведоми, че:

На 29 ноември 2018 по дипломатически канали беше осведомен Генералният секретар на Организация на обединените нации за влизането в действие на Закона на Украйна №2630-VIII " За утвърждение на Указа на Президента " За въвеждането на военно състояние в Украйна ".

На 26.11.2018 делегация на Украйна към ОССЕ инициира осъществяване на изключително съвещание на Постоянния съвет на ОССЕ, по време на който бе оповестено изказване " За последния акт на непровокираната въоръжена експанзия на Русия против Украйна " ;

На 26.11.2018 година по самодейността на Украйна беше свикано съвещание на Комисията Украйна-НАТО;

На 27.11.2018 Министерство на външните работи се обърна към страните, подписали Будапещенския меморандум (Великобритания, Съединени американски щати, РФ, Китай, Франция) с предложение за осъществяване в сходство с член 6 от Меморандума на незабавни съвещания на равнище глави на Министерство на външните работи на страните, подписали съглашението. Получено е единодушие от Съединени американски щати и Англия. Руската федерация се отхвърли от провеждането на съвещания.

На 27.11.2018 Министерство на външните работи осведоми арбитражния арбитражен съд, който преглежда разногласието " Украйна против Русия ", по отношение на нарушаването от Руската федерация на Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право, за следващия акт на експанзия на Русия против Украйна в Керченския пролив и Черно море;

- на 03.12.2018 украинската делегация в Комитета за морска сигурност на Международната морска организация изрази безапелационен митинг против дейностите на Руската федерация по отношение на въоръженото нахлуване и завладяването на украинските военни кораби и вземането в плен на членовете на техните екипажи.

- На 06.12.2018 Министърът на външните работи на Украйна П. Климкин по време на присъединяване на 25-то съвещание на Съвета на външните министри на страните от ОССЕ обърна внимание на продължаващата въоръжена експанзия на Русия против Украйна като главната опасност за сигурност в цялото пространство на ОССЕ, показа доказателства за милитаризация от Русия на окупирания Крим и директна въоръжена експанзия на Руската федерация против Украйна в региона на Керченския пролив, представляваща сериозна опасност за целия Черноморски район.

- На 10.12.2018 Министърът на външните работи на Украйна П. Климкин взе присъединяване в работната среща с министрите на външните работи на държавите-членки на Европейски Съюз в границите на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външните работи, по време на което той прикани интернационалните сътрудници да обединят напъните си за незабавното освобождение на 24 членове на екипажите на украинските кораби и прикани Европейски Съюз и държавите-членки да вкарат ограничаващи ограничения против съветските морски пристанища в Азовско и Черно море, както и да внесат в санкционните описи съветските длъжностни лица, които са ангажирани в реализирането на акта на експанзия против украинските кораби.

 Русия няма да стартира война с Украйна, твърди Москва
Русия няма да стартира война с Украйна, твърди Москва

Ние няма да стартираме война с Украйна, давам обещание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР