Във връзка с увеличаване заболеваемостта от COVID-19 и постъпили в

...
Във връзка с увеличаване заболеваемостта от COVID-19 и постъпили в
Коментари Харесай

Извънредна заповед за ковид! Болниците в готовност

Във връзка с увеличение заболеваемостта от COVID-19 и постъпили в Министерството на здравеопазването (МЗ) сигнали за отвод на лечебни заведения да хоспитализират пациенти със подозрения за коронавирусна зараза заради липса на COVID-19 отделения, министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова изпрати писмо до шефовете на районните здравни инспекции в страната.

В него тя подрежда на шефовете на РЗИ незабавно да осведомят всички лечебни заведения и центрове за незабавна здравна помощ в съответната област, че лечебните заведения са длъжни да поддържат подготвеност за банкет и лекуване на пациенти с съществена или съпътстваща коронавирусна зараза. В лечебните заведения би трябвало да има и основани обособени места - изолатори със стаи с кревати.

Лечението на болните от Ковид-19 следва да се реализира в границите на съществуващите структури в сходство с клиничните прояви на пациента, а също и в структурите за интензивно лекуване при обезпечена опция за изолираност на болните, се показва още в писмото.

Предвид възходящия брой на случаите на Ковид-19 в страната, е належащо всяко лечебно заведение да вкара прецизен надзор за недопускане възникването на вътреболнични инфекции. Персоналът следва да съблюдава общоприетите защитни ограничения - хигиена на ръцете и прилагане на персонални защитни средства.

В писмото здравният министър в оставка акцентира, че внимание следва да се обърне и на достъпа на гости и други лица на територията на болничното заведение, като се вкарат условия по отношение на продължителността на техния престой и носенето на защитна маска за лице. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР