Във връзка с усложнената обстановка с Гърция затвори за влизане

...
Във връзка с усложнената обстановка с Гърция затвори за влизане
Коментари Харесай

Гърция затвори за чужденци ГКПП Промахон за влизане през нощта

Във връзка с усложнената конюнктура с Гърция затвори за влизане на чужденци през нощта Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон като се изключи товарните коли.
Между 00:30 ч. и 05:00 ч. през се пропущат единствено гръцки жители с леки коли и рейсове, сочи информация на гръцката гранична полиция. Товарните коли сe пропущат без смяна, както до момента.
Припомняме, че по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в някои области на Гърция е въведено краткотрайно ограничаване на придвижването в нощните часове. За зоните, попадащи в равнище 3 (оранжево) и равнище 4 (червено), е неразрешено придвижването в интервала от 00:30 ч. до 05:00 ч. Изключения се позволяват за работещите нощна промяна или при незабавни случаи (проблеми, свързани със здравето).
По данни на посолството ни в Атина поради влошената епидемиологична конюнктура от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 година окръг Серес, където попада и Промахон, както и окръг Йоанина, ще влязат в така наречен алена рискова зона със степен 4. Вследствие на това може да бъде наложена възбрана за придвижване както отвън, по този начин и в границите на съответните области.
Считано от 06:00 ч. на 29 октомври 2020 година ще се увеличи и равнището на риск до равнище 3 (оранжево) на област Родопи, с център град Комотини.
 Урсула Фон дер Лайен: Пригответе се за по-високи данни за ковид в Европейски Съюз идващите седмици Урсула Фон дер Лайен: Пригответе се за по-високи данни за ковид в Европейски Съюз идващите седмици
Европейска комисия предложи поредност от нови ограничения за битка с пандемията от Covid-19 в Европейския съюз, като съобщи, че новият скок на инфекциите на ко...
Според картата за здравна сигурност и отбрана против инфекцията Сovid-19 в Гърция () все още в равнище на риск 3 (оранжево) попада и град Солун и региона към него, както и област Атина.
Сред ограничаващите ограничения в „ алената “ и „ оранжевата “ зони са и наложително носене на защитни маски в такситата, леките коли, в случай че водачът не е самичък или с него пътуват родственици от първа степен. Маските са наложителни и в професионалните МПС, когато с изключение на водача има и различен личен състав или пасажери. За регионите от равнище на риск 3 и 4 оптималният позволен брой на пътуващите в лек автомобил е трима души. При неспазване на разпоредбите на всеки извършител се постанова санкция от 150 евро.
Посочените ограничения и ограничавания ще се ползват до 9 ноември 2020 година След тази дата, на база на развиването на епидемиологичната конюнктура, ще бъдат подхванати последващи дейности от страна на способените гръцки управляващи.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected], [email protected];[email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР