Във връзка с тиражираната невярна информация за пробив в сигурността

...
Във връзка с тиражираната невярна информация за пробив в сигурността
Коментари Харесай

Съюзът за стопанска инициатива категорично отрече да има пробив в системите на ЗК Лев Инс

Във връзка с тиражираната погрешна информация за пробив в сигурността на системите на застрахователна компания " Лев Инс ", както и за теч на персонални данни, ръководителят на ССИ Красимир Симонски популяризира изказване до всичките си членове. В него той изрично отхвърля да е имало какъвто и да било пробив. Както и да имасъвпадение сред изнесените данни и  информацията, с която сдружението всекидневно оперира и за която е обезпечена най-висока степен за отбрана . Той акцентира дебело че оповестената информация за теч на данни е погрешна. 

В писмото си той прикани членовете на съюза да се свържат неотложно с администранцията на ССИ при положение, че станат обект на кибер-атака или имат съмение за такава. 

Публикуваме цялото изказване на Красимир Симонски:

Уважаеми членове на Съюза за стопанска самодейност,

Oбръщам се към вас първо в персонално качество – като дълготраен кибер-експерт и някогашен Национален координатор по киберсигурността, и желая да ви уверя, че пробив в системите на ЗК „ Лев Инс “ АД изрично не е осъществен. Публично тиражираната информация е погрешна! Уверявам ви, че няма съвпадане сред изнесените данни и  информацията, с която сдружението всекидневно оперира и за която е обезпечена най-висока степен за отбрана.

ЗК „ Лев Инс “ АД е един от най-уважавани, печеливши и постоянни членове, водач на българския осигурителен пазар, против който беше подета невиждана акция за злепоставяне. Един добре прочут на нашия кибер екип „ хактивист “ се опита да манипулира публичното мнение с прочут прийом, а точно предоставяйки на медиите персонални данни от непознати източници като „ изтекли “ от ЗК „ Лев Инс “ АД. Този опит за  кибер-тероризъм, от една страна целеше да засегне едно от главните ни и сполучливи бизнес инициативи – киберсигурността, а от друга –  да сътвори всеобщ боязън измежду повече от 2,5 милиона български жители и клиенти на компанията. Но главното подстрекателство – че ЗК „ Лев Инс “ АД  е нанесла щета на своите клиенти –  не беше реализирано!

Като член на УС на ССИ най-отговорно ви декларирам, че Съюзът  разполага с благоприятни условия, контакти и средства да помогне на всеки от своите членове при сходни опити за кибер напън против техния бизнес, както и за разрешаване на действителни киберинциденти.

Моля, в случай че сте обект на хакерска атака или имате подозрения за хакерски атаки и/или киберинциденти, свържете се навреме с администрацията на Съюза –.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР