Във връзка с риска от разпространение на коронавирус COVID-19 Министерството

...
Във връзка с риска от разпространение на коронавирус COVID-19 Министерството
Коментари Харесай

Министерството на туризма с препоръки във връзка с разпространението на коронавируса

Във връзка с риска от разпространяване на ковид COVID-19 Министерството на туризма предлага да се прекратят визитите в туристически обекти, както и да се анулират туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ разпореждане.

Препоръките са въз основа на решенията, взети от Министерския съвет на 8 март 2020 година, разпорежданията на Националния действен щаб и съвещанието на Експертната група за работа в изключителни обстановки, основана със заповед на министъра на туризма във връзка инфекцията и ограниченията за ограничение на разпространяването й.

Вижте какви ограничения взима страната за справяне с ковид

Министерството на туризма предлага в местата за настаняване и заведенията за хранене и забавление да се заредят санитарните пространства в стаите и в общите елементи с задоволително сапун и дезинфекциращи гелове за ръце на спиртна основа, да не се организират всеобщи мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от сходно естество).

Обръщаме внимание на бизнеса: в случай че Ваш екскурзиант Ви алармира за демонстрация на висока телесна температура, кашлица или затруднено дишане, би трябвало да потърсите неотложно здравна помощ по подписан от Вас контракт за здравно обслужване или на незабавния тел. 112.

Щабът за битка с ковид с последни данни за болестта

При подозрение за COVID-19, изразено от здравно лице, информирайте РЗИ и спазвайте напътствията на здравните управляващи за следващи дейности, оповестяват от пресцентъра на Министерството на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР