Във връзка с разпространяващата се инфекция с COVID-19 МБАЛ „Света

...
Във връзка с разпространяващата се инфекция с COVID-19 МБАЛ „Света
Коментари Харесай

МБАЛ "Света София" е в готовност да се включи в борбата с COVID-19

Във връзка с разпространяващата се зараза с COVID-19 МБАЛ „ Света София “ е в цялостна подготвеност да поеме пациенти, нуждаещи се от болнично лекуване.

Такова се постанова в към 5% от случаите на инфектирани с вируса и развили тежки респираторни проблеми, прецизират от болничното заведение.
Във Втора градска болница ще се разкрие поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 Започнала е реорганизацията на отделението по пулмология, което е с обособен вход
„ МБАЛ „ Света София “ разполага с нужния умел медицински личен състав и инсталация за такива пациенти – инфузионни помпи, перфузори и апарати за обдишване. При последна нужда всички анестезиологични апарати могат да бъдат употребявани като респиратори “, споделя от още от здравното заведение.

Снимка: МБАЛ " Света София "

10 от 17-те реанимационни кревати на отделението по анестезиология и реанимация на болничния комплекс са разположени в централна реанимация, която е с обособени входове и това разрешава изолирането на тези застрашени пациенти.
85 медици от Втора градска болница в София са подали оставка Според тях лечебното заведение не е квалифицирано да приема заболели от ковид
Останалите седем реанимационни кревати покриват потребностите на пациентите от другите отделения и тяхната неотложност няма да бъде нарушена от поемането на пациенти с затруднения заради зараза с COVID-19.

Екипът и управлението на МБАЛ „ Света София “ са подготвени да положат всички старания в битката с пандемията от ковид. В тази връзка през вчерашния ден в болничното заведение са осъществени 26 бързи теста за короновирусна зараза, всичките с негативни резултати.

Коронавирусът и България Въвеждат вечерен час в цялата Смолянска област Скандал в аероплан: Български пасажери принудиха англичани да слязат от борда Борисов благодари на учените от Българска академия на науките, които изготвят сюжети за ковид у нас Министерство на вътрешните работи открива броя на непознатите туристи по хотелите у нас поради COVID-19 Още две заводи у нас започват производството на защитни костюми Установени са контактните лица на пациента с COVID-19 във Велико Търново Кукушева: Обмисляме да предложим да се замразят промоциите в комерсиалните обекти Извънредни ограничения в ромската квартал " Кармен " на Казанлък Мария Габриел: Първите проби на ваксина против ковид евентуално ще са през юни Първи случай на инфектиран с ковид в Бургас Атанас Мангъров: Маските и ръкавиците не правят никаква работа Дезинфекцират завода в Димитровград с препарати, които не дават отговор на условията Два хипотетични случая на ковид в Елин Пелин Трета жертва на ковид у нас Нови 11 случая на COVID-19 у нас от през вчерашния ден, броят на инфектираните към този момент е 92 Добрият образец: Млад аптекар от Созопол непринудено се изолира от съпругата и дъщеричката си Хиляди под обсада: Квартали на Нова Загора, Сливен и Казанлък с пропускателен режим Първи ден на карантина в Банско: Български туристи са блокирани в града (ОБЗОР) Нови нарушавания на карантината през последното денонощие Ивайло Пенчев: Ако и други купят апарати за изкуствено дишане, няма да има оставени без помощ
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР