Във връзка с работите, обект на измама, в изложбата Модернизъм

...
Във връзка с работите, обект на измама, в изложбата Модернизъм
Коментари Харесай

Галерия Структура ще сезира прокуратурата за модернистичната изложба, пълна с фалшификати

Във връзка с работите, обект на машинация, в изложбата " Модернизъм и авангард. Българската вероятност " колекционерът Николай Неделчев, екипът, който стои зад плана и изложба " Структура " се извиняват на всички, подведени несъзнателно. Това намерено писмо до медиите разпространиха през днешния ден от изложба Структура. " Ние самите станахме жертви на машинация от страна на недобросъвестни продавачи. Става дума за злоумишлени дейности, за които ще сезираме прокуратурата. В тази обстановка считаме за наше обвързване нагледното обозначаване на съответните работи в изложбата.

За екипа на изложбата (включващ и реставратор) е от огромно значение отварянето на спор за пазара на имитации и подправени документи в България. Съществуването на подобен пазар е социална загадка. Заобикалянето на този въпрос ни трансформира в безмълвни съучастници в незаконен сговор, а нашето предпочитание е тези извънредно нездравословни и рискови феномени, уронващи престижа на заниманията с изкуство, да бъдат изобличени. Ще бъдем задоволени, в случай че неприятният случай изиграе ролята на повратна точка в пресичането на дългогодишни незаконни практики от този тип.

Разговорът за българския модернизъм и усложненията за неговото проучване би трябвало да продължи. Авторите, показани в изложбата, са значими за картината на модернизма в България, а контактите им с интернационалните художествени среди безспорно уголемяват хоризонта на неговите проявления. Надяваме се, че съзнателно основаната обстановка няма да накърни концепцията за значимото наличие на този културен феномен в българското изкуство, нито пък ще бъде употребена за спекулативни междуличностни разправи и клюки с професионален темперамент.

Злонамерени и престъпни дейности в света на изкуството постоянно са съществували, само че те най-често не са оставали без тежки последици за причинителите. Мисията на изложба " Структура " да разкрива нови хоризонти и да трансформира статуквото минава през едно огромно предизвикателство, което с общи старания ще преодолеем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР