Във връзка с публикации в национални медии относно продължителни аварии

...
Във връзка с публикации в национални медии относно продължителни аварии
Коментари Харесай

КЕВР изиска от „Топлофикация Велико Търново“ да предприеме спешни мерки за нормално топлоподаване


Във връзка с изявления в национални медии по отношение на продължителни повреди по топлопреносната мрежа в гр.Велико Търново и влошено качество на топлоподаването, КЕВР изиска от управлението на " Топлофикация ВТ “ АД, гр. Велико Търново незабавно да даде изчерпателна информация за аргументите за зародилите проблеми и за предприеманите ограничения за тяхното премахване.

На съображение член 52, алинея 1 и член 54, алинея 1 от Наредба № 3 от 21 март 2013 година за лицензиране на дейностите в енергетиката, по отношение на осъществяване на изискванията на издадената на сдружението лицензия за транспорт на топлинна сила, в двудневен период сдружението би трябвало да даде на Комисията систематизирана информация и всички нужни информации по случая. Данните следва да включват зародилите повреди за интервала 01 – 25 януари 2019 г, в това число брой прекъсвания и спирания /дати, дълготрайност, причини/, броя на наранени абонатни станции за същия интервал и броя на клиентите, които са били с нарушено топлоподаване.

От " Топлофикация ВТ “ АД, гр.Велико Търново се изисква да уточни също по този начин статистика за постъпилите и заведени тъжби и телефонни сигнали за м. декември 2018 година и м. януари 2019 година, както и доказателства за осъществяване на отговорностите на сдружението за известяван на клиентите за зародилите повреди и за периода за тяхното премахване.

" Топлофикация ВТ “ АД, гр. Велико Търново би трябвало да даде в регулатора и информация по отношение на изпълнението/неизпълнението на член 43 от Общите условия по отношение на отстраняването на повредите в период до 48 часа и при положение на несъблюдение на член 43, алинея 2 – за ограничения за компенсиране на засегнатите клиенти на сдружението. Съгласно Общите условия на топлофикационните сдружения те носят отговорност за нерегламентирано спиране на топлоснабдяването. В случаите, когато по тяхна виновност повредите в топлопреносната мрежа или абонатната станция не са отстранени в период от 48 часа, сдруженията дължат на битовите клиенти наказателна клауза в размер на цената на недоставената топлинна сила за интервала на закъснението.

В отчета на " Топлофикация ВТ “ АД, гр. Велико Търново, който в инструкции 2-дневен период би трябвало да бъде импортиран в КЕВР, следва да бъдат посочени изчерпателно подхванатите от сдружението ограничения, периодите за отстраняването на повредите, както и плануваните действия за минимизиране на аргументите за тях.

След приемане на цялостната информация от " Топлофикация ВТ “ АД, гр.Велико Търново по отношение на точните аргументи за спиранията в топлоснабдяването, КЕВР ще реши по-нататъшните си дейности, с оглед да откри дали са налице нарушавания на издадената на сдружението лицензия за транспорт на топлинна сила, както и на лицензията за активността произвеждане на топлинна сила. При открити нарушавания на лицензионните отговорности от страна на " Топлофикация ВТ “ АД, гр.Велико Търново, енергийният регулатор ще предприеме плануваните в Закона за енергетиката административно-наказателни и насилствени административни ограничения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР