Във връзка с публикации относно отчетено завишаване нa paдиaциoнния фoн

...
Във връзка с публикации относно отчетено завишаване нa paдиaциoнния фoн
Коментари Харесай

Радиационният гама-фон около АЕЦ „Козлодуй” е нормален

Във връзка с изявления по отношение на регистрирано завишаване нa paдиaциoнния фoн от една oт измepвaтeлнитe cтaнции в Румъния,станциите наоколо до АЕЦ " Козлодуй " не регистрират сходно нарастване.Нормалните стойности за естествения гама-фон в района се мерят и се регистрират в следените точки на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и в радиус от 100 километра към нея в България.

Информацията е доказана от отдел„ Връзки с обществеността ” на АЕЦ „ Козлодуй ”, в публично писмо до медиите:

" Държим да осведомяваме българската общност, че няма мотив за безпокойствие. Нормални стойности, типични за естествения гама-фон в района, се регистрират и все още в следените точки от площадката на АЕЦ „ Козлодуй ” и 100-километровата зона към централата на българска територия.

Данните от автоматизираната система за мониторинг се пресъздават на осведомителни табла в обитаемоте места от региона и в действително време се предават в атомната централа, откъдето се трансферират в Изпълнителната организация по околна среда и Агенцията за нуклеарно контролиране. Обект на непрекъснат мониторинг са радиационните параметри на съществени съставни елементи на околната среда (въздух, води, почва, растителност, селскостопанска продукция). Всички проучвания се извършват по одобрени валидирани способи за измервания и разбор. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР