Във връзка с продължаващия казус около ФК Стандарт от град

...
Във връзка с продължаващия казус около ФК Стандарт от град
Коментари Харесай

Министерството на спорта с нови факти по казуса с ФК Стандарт

Във връзка с продължаващия проблем към ФК Стандарт от град Шивачево в Министерството на младежта и спорта (ММС) беше прегледан протокол от Общо заседание на футболния клуб, извършено на 05.02.2021 година, оповестен в Търговски указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел.

Председателят на УС на ФК Стандарт Динко Николов изрично отхвърля провеждането на сходно Общо заседание, като удостоверява за следващ път, че клубът не реализира никаква активност в последните три години, както и че подписът под протокола от Общото заседание не е негов и не е положен от него. Освен това господин Николов декларира, че някой е подал документи с погрешно наличие, което е обособен състав от наказателния кодекс.

При продължаващата инспекция на ММС по случая бяха поискани спомагателни документи от Българския футболен съюз. Днес (30.03) в отговор от централата беше подадено писмо, подписано от и. д. изпълнителен шеф Валентин Чакъров. Към него е прибавен протокол от извършено съвещание на Управителния съвет на ФК Стандарт, което се е състояло на 18.09.2021 година На него като акредитиран пратеник за Конгреса на БФС, извършен на 12.10.2021 година, е избран Веселин Узунов.

ММС потърси мнение от члена на УС на ФК Стандарт Виолета Дянкова. Във видео послание тя изрично декларира, че в никакъв случай не е взела участие в общи събрания или съвещания на Управителния съвет на клуба, защото той не развива никаква действителна активност.

Дянкова разказва метода, по който кметът на град Шивачево госпожа Наташа Коева, с към този момент подготвен протокол от съвещание на УС, е потърсила Виолета Дянкова, с цел да подпише документа при смущаващи условия.

Видео обръщението на госпожа Дянкова може да видите тук:

http://mpes.government.bg/Pages/Press/News/Default.aspx?evntid=DaYYFudBe6Q%3d

Виолета Дянкова показва своята подготвеност да спомага и да свидетелства пред проверяващите.

ММС изрично ще продължи политиката си за откриване на клубове-фантоми и приготвя подробен отчет, който ще бъде възложен на способените органи.
 Министър Василев: Казусът
Министър Василев: Казусът " Стандарт " продължава да основава прецеденти!

" Проверката продължава "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР