Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в

...
Във връзка с приетите от 45-ото Народно събрание изменения в
Коментари Харесай

Радев почва консултации за новия ЦИК

Във връзка с признатите от 45-ото Народно заседание промени в Изборния кодекс, президентът Румен Радев ще организира на 5 май съвещания с парламентарно показаните партии и обединения, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на Централната изборна комисия (ЦИК), оповестиха от прессекретариата на президента.

Публичното чуване на предложенията, направени от парламентарно показаните партии и обединения, ще стартира от 14.00 часа на " Дондуков " 2 и ще се излъчва в действително време на интернет страницата на президентската институция.

Със собствен декрет през днешния ден президентът утвърди правила за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на състава на ЦИК, прецизираха от прессекретариата му.

Точно преди великденските празници Народното събрание одобри основаването на по-малка ЦИК, като болшинството промени и метода ѝ на назначение. Това към този момент ще се случва с процедура при президента. До момента ЦИК се назначаваше от Народното събрание.

Решението беше признато с гласовете на " ИТН ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Изправи се! Мутри, вън! ". Против бяха единствено от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР