Във връзка с преодоляването на щетите от бедствието, сполетяло села

...
Във връзка с преодоляването на щетите от бедствието, сполетяло села
Коментари Харесай

Кризисният щаб в Карлово предупреди за възможни измами и злоупотреби с дарения

Във връзка с превъзмогването на вредите от бедствието, сполетяло села в община Карлово и обезщетяването на потърпевшите, Общинският спешен щаб държи осведоми за вероятни измами и злоупотреби.

Общината припомня, че право да влизат по домовете и да разказват вредите по сградния фонд и покъщнината имат единствено представители на комисиите, одобрени със заповед на кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов или регионалния шеф на област Пловдив Ангел Стоев. Те би трябвало, преди да стартират разказа, да се легитимират по надлежния ред.

Всички опити на частни лица да влизат в домовете на потърпевшите и да разказват имущество са на ръба на закона и Общинският спешен щаб не носи отговорност за тяхната активност.

Общината предизвестява, че са вероятни измами и злоупотреби с дарения, по тази причина се приканват хората да контактуват единствено с формалните представители на Кризисния щаб, Община Карлово, Областната администрация, чиновниците на полицията и армията.

От своя страна Кризисният щаб ще осведоми полицията и правоохранителните органи при всяко подозрение за нерегламентирана активност на територията на потърпевшите села и общината.

От през днешния ден стартира и изплащането на 375 лв. по линия на общественото подкрепяне на потърпевшите от бедствието. Тези от тях, които имат банкови сметки, ще получат сумата с превод, останалите - в пощенските клонове в обитаемоте места.

А комисии от инженери и конструктори стартират огледи в потърпевшите от наводнението карловски села - Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Екипите ще обследват потърпевшите здания и ще разказват провалите по тях, оповестиха от Община Карлово.

Въз основа на събраната информация те ще дадат мнение дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване, или би трябвало да бъдат съборени.

Окончателното решение ще бъде взето от общинската администрация след деликатен разбор на данните от отчетите на експертите. Щетите по общинската инфраструктура в Карловско са за над 72 милиона лв.. В тази сума не влизат разрушенията по домовете на хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР