Във връзка с появили се опасения в общественото пространство за

...
Във връзка с появили се опасения в общественото пространство за
Коментари Харесай

Теснолинейката Септември-Добринище е един от приоритетите на БДЖ

Във връзка с появили се опасения в публичното пространство за закриване на теснолинейката, управническият екип на БДЖ държи да разясни, че в никакъв миг не е имало такива планове, даже в противен случай - работи се в посока за развиване и разпространение на неповторимата по рода си теснопътна линия на територията на страната.

Моментните усложнения в обслужването на влаковете по трасето през последните дни са провокирани от зародили спешни нужди за поправки по локомотивите. Тяговият преносим състав, който сега обслужва теснолинейката, е морално стар, създаден през 1965 година и 1988 година, и аварийните елементи за тях са извънредно дефицитни, което затруднява процеса по тяхната поддръжка.

Текущият контракт за доставка на аварийни елементи се извършва от румънска компания, като за последната получена доставка е осъществена претенция на частите. По тази причина се забавя процеса по осъществяване на поправки на три локомотива.

За обезпечаване на услугата в дълготраен проект е осъществено изследване и са открити контакти с производители на подобен вид локомотиви за софтуерна помощ в Германия, както и за нов преносим състав за теснопътната линия Септември-Добринище.

Обмисля се и вид за закупуване на шинобуси и на профилирани мотриси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР