Във връзка с постъпил сигнал министърът на образованието и науката

...
Във връзка с постъпил сигнал министърът на образованието и науката
Коментари Харесай

Просветният министър разпореди проверка на избора на декан на медицинския факултет на СУ

Във връзка с постъпил сигнал министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди незабавна инспекция на процедурата за избор на декан на Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Ще бъде изтънчено от висшето учебно заведение да даде цялата налична информация на министерството, като ще бъде тествана законосъобразността на процедурата.

МОН чака и мнението на Контролния съвет на Университета, който също е сезиран.

Проф. доктор Любомир Спасов беше определен за декан на Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Това е станало с 51 гласа " за ", с 9 гласа " срещу " и с 20 гласа " въздържал се ", на общо заседание на Медицинския факултет, състояло се 30 юни, заяви през вчерашния ден пресцентърът на висшето учебно заведение.

Проф. Любомир Спасов има специализации по кардиохирургия и органна трансплантология във водещи клинични центрове в Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Словения и Италия. Притежава магистърска степен по здравен мениджмънт и е член на Българския лекарски съюз. От 1998 година до 2021 година е шеф на Университетската болница " Лозенец ".

Проф. Спасов към този момент е бил декан на Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " до 2019 година Той е приключил с отличие висшето си обучение в Медицинска академия в София. През 1998 година придобива компетентност по обща хирургия, а от 2000 година е експерт по кардиохирургия. През 2007 година придобива просветителната и научна степен лекар по медицина, а през 2008 година се хабилитира и заема академичната служба доцент. През 2012 година е определен за професор. През 2013 година придобива тапия от Европейския ръб по хирургия за подготовка в трансплантационната хирургия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР