Във връзка с получени сигнали от граждани за бедстващи щъркели

...
Във връзка с получени сигнали от граждани за бедстващи щъркели
Коментари Харесай

РИОСВ – Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели


Във връзка с получени сигнали от жители за бедстващи щъркели в покрайнините на гр. Карнобат, гр. Айтос, с. Атия, с. Росен, с. Дъскотна, с. Вресово, с. Голямо Буково, кв. Ветрен, кв. Долно Езерово и с. Росеново - общ. Средец, специалисти от РИОСВ-Бургас са на инспекция в посочените региони.

При намиране на бедстващи птици в безпомощно положение в обитаемоте места или към тях, жителите би трябвало да потърсят помощ на „ зеления “ телефон на Регионална ревизия по околна среда и води, в чийто териториален обсег се намират, или да алармират в горските стопанства, в съответната община, или кметство.

Когато забележите щъркели, които стоят неподвижни с полуразперено оперение и наподобяват безпомощни, това е с цел да пестят сила и да съхраняват топлината си, която са събрали защото са съумели да се нахранят.

Във връзка с намирането на бедстващи птици от типа Бял щъркел, от помощ се нуждаят паднали на земята щъркели, допускащи хората до себе си и птици с обледенени и замръзнали крила. Застудяването и снежната завивка през последните дни не заплашват живота на щъркелите. Водоемите не са замръзнали, има мишки полевки, с които щъркелите се хранят. На места и жабите са излезли, тъй че птиците могат да намерят храна. Когато са нахранени, студът не е проблем за тях.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР