Във връзка с покачването на температурите и повишаването на популацията

...
Във връзка с покачването на температурите и повишаването на популацията
Коментари Харесай

Пръскат срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители

Във връзка с покачването на температурите и повишението на популацията на кърлежите, община Кюстендил ще извърши пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще се състои на 01.04.2024 година от 19 часа и ще бъде осъществена от компания „ ДДД-1 “ ООД.

Обработката ще се реализира благодарение на преносим многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново потомство, инсталиран на високо пристъпен автомобил, предопределен за огромни, аерозолни обработки против бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари,дървесни вредители и други ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки против имагоцидни форми на комари. Обработки против хлебарки в канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови пространства. Използва елекростатичен заряд, посредством който се обезпечава мощ на привличане и прилепване на инсектицидния разтвор към обработваните повърхности, 75пъти по-голяма от силата на земното притегляне. Така се реализира изцяло и отмерено покриване на обработвания обект, без да се усилва разходната норма на биоцида.

Площите ще бъдат третирани с препарат Айкън 10 Семеен кодекс, карантинния период е 24 часа. При неподходящи метеорологични данни, плануваната обработка ще бъде осъществена на идващия работен ден.

От компанията уведомяват притежателите на пчелни кошери, да подхващат ограничения по запазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР