Във връзка с отделените материали по досъдебно производство на Специализирана

...
Във връзка с отделените материали по досъдебно производство на Специализирана
Коментари Харесай

Бобоков уреждал чрез Пламен Узунов руснак със забрана от ДАНС

Във връзка с отделените материали по досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура и формираното ново за незаконно съдружие за търговия с въздействие, през днешния ден в Следствения отдел при СП е свикан за разпит П.Б, оповестяват от държавното обвиняване.

С оглед на оповестената информация, събрана след разбор на направена компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, употребени от П.Б., от ръководителя на Върховния административен съд е изтънчено за послужване адм. дело № 11413/2018. Изискана е и информация за администрирането и придвижването на делото, както и информация за магистратите и чиновниците, активността на които е била обвързвана с неговото разглеждане.

При продължаващия разбор на огромния размер от информация – над 200 GB, съдържаща се в експертното умозаключение, е установена спомагателна връзка сред обвинения П.Б. и П.У., секретар по правните въпроси и антикорупция на президента. Същата може да има връзки към дългогодишната професионална ангажираност на П.У. в системата на Министерство на вътрешните работи, както и в качеството му на министър на вътрешните работи в интервала 27.01.2017 година – 04.05.2017 година, а и като представител на администрацията на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР