Във връзка с оповестен случай на починала 33-годишна бременна жена

...
Във връзка с оповестен случай на починала 33-годишна бременна жена
Коментари Харесай

33-годишна родилка, приета в тежко състояние, почина в болница в Кърджали

Във връзка с оповестен случай на умряла 33-годишна бременна жена ИА „ Медицински контрол “ осведоми, че се е самосезирала и е почнала изключителна инспекция на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ АД – Кърджали и на ЦСМП – Кърджали.

На 28 март в 5.00ч сутринта в акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ е превозена бременна жена на 33 година от екип на ЦСМП-Кърджали в извънредно тежко септично положение, затруднено дишане, ускорена сърдечна активност и висока температура, оповестяват от лечебното заведение.

Събран е незабавен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации посредством секцио – открива се мъртъв плод.

Непосредствено след секциото дамата е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, където не престават всички нужни реанимационни мероприятия. Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране, пациентката е умряла в 9.40ч.

Извършва се вътрешна инспекция в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия.

Ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “АД е уведомило РЗИ - Кърджали, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР