Във връзка с начало на ремонтни дейности по бул.“Никола Петков“

...
Във връзка с начало на ремонтни дейности по бул.“Никола Петков“
Коментари Харесай

От понеделник започва ремонт на бул. Никола Петков в Казанлък

Във връзка с начало на ремонтни действия по бул. “Никола Петков “ от понеделник (11.10.2021 г.) западната лента на западното платно ще бъде затворена. Движението посока север – юг ще се прави по източната лента на западното платно. Тази краткотрайна организация на придвижването се вкарва от бул. “Княз Александър Батенберг “ (ЛИДЛ) до ул. “Тракия “ (първия мост над река Старата река, до магазина за строителни материали).

Община Казанлък стартира реорганизация на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и създаване на велосипедна алея по бул. „ Никола Петков “, в сектора от бул. „ Алeксандър Батенберг “ до ул. " Козлодуй " по проекта на гр. Казанлък.

Предвижда се рехабилитация на платното за придвижване с прилежащите тротоари на следните сектори:

Западно трасе от кръстовището на бул.„ Никола Петков “ с бул.„ Александър  Батенберг “ до началото на велоалея за с. Овощник.

Източно трасе от пресечната точка на бул.„ Никола Петков “ с жп  прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и замяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, като се изключи местата с към този момент сменена настилка.

Крайният период за осъществяване на плана е средата на месец януари 2022 година

Булевард „ Никола Петков “ е значима транспортна връзка и съществена свързваща артерия сред дребните обитаеми места, ситуирани по направление север - юг към гр. Казанлък.

Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да бъде построена цялостна съгласуваност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „ Светът на траките “ в землището на град Шипка.

Настоящият план се създава и ще се извърши със средства по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020, по отношение на реализация на план „ Интегриран на градски превоз на град Казанлък – Етап 2 “ Административен контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP001-1.024-0004-C01 от 04.08.2020 година, по предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, процедура за непосредствено даване BG16RFOP001-1.024 „ Изпълнение на Интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 – Казанлък “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР